Alonso: Nem nyerő a McLaren

2007.02.09. 11:22
Az új McLaren-Mercedes a Forma-1-es tesztidény nagyrészén a leggyorsabb volt, komoly megbízhatósági gondok sem akadtak vele, pilótája, Fernando Alonso szerint mégsem a nyerő autó, legalábbis egyelőre. Jobb a Ferrari, a Renault, bár az úgyis legyengül, szerinte.

Aggódik kocsija teljesítménye miatt Fernando Alonso, bár a McLaren-Mercedes az eddigi Forma-1-es tesztek túlnyomó részében a leggyorsabb volt. A kétszeres világbajnokot a gép ennek ellenére nem győzte meg.

"Az eredményeink jók, mindenki ránk figyel, de az autó még közel sem olyan, amilyennek Ausztráliában lennie kell, az idő pedig fogy" - nyilatkozta a spanyol Telecinco tévécsatornának a huszonöt éves pilóta a jerezi gyakorlás befejezésekor, csütörtökön.

Az istálló új autója, a pazar show-val bemutatott MP4-22-es a hat meghatározó tesztnapból négyszer végzett az élen, a megbízhatóságával sem volt nagyobb probléma. Alonso az év elején nagy reményekkel nyilatkozott, kijelentette, a csapat tavalyi gyenge eredményei ellenére is világbajnok akar lenni idén.

A klasszis bízik benne, hogy a március 18-i nyitófutamig meg tudják oldani a gondjaikat: "Nem elég stabil a kanyarokban, nem elég jó a tapadása és lehetne erősebb a motorja. Remélem, Barcelonában és Bahreinben sikerül rendesen felkészítenünk a gépet". A legtöbb F1-es gárda jövő héten megy Katalóniába, a tesztidényt pedig a Közel-Keleten fejezik be.

A Ferrarit, amely csak egyetlen tesztnapot nyert, és vezető pilótája, Kimi Raikkönen mindig Alonso mögött végzett, dicsérte a spanyol, excsapatának, a bíztatóan futó Renault-nak viszont beszólt. "A Ferrari nagyon jónak tűnik, a Renault remekül kezdi majd az évet, de utána úgyis visszaesik, mint mindig."

Amikor arról kérdezték, mit szeret leginkább saját MP4-22-esében, viccelődve azt felelte: "A színeit".