Alonso: Öt csapat is győzhet idén

2007.02.15. 16:41
A szokásosnál jóval több istálló esélyes a világbajnokságra idén Fernando Alonso szerint. A kétszeres világbajnok nem tud egy-két favoritot megnevezni, állítja, négy-öt csapat autója is elég jó a győzelemhez

Akár öt csapat is képes lehet nyerni idén, állítja Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok véleményét a téli tesztekre alapozza, amik rendre kis különbségekkel zárulnak.


Alonso a montmelói tesztelés közben
(fotó: AFP)

"Négy vagy öt csapat is képes lehet nyerni, BMW, Renault, Ferrari. Szoros a verseny, senki nem tudja, mi történik valójában, én is össze vagyok zavarodva. Meg kell várnunk az első futamot, hogy kiderüljön az erősorrend" - idézte az autosport.com Alonsót, aki Barcelonában beszélt az újságírókkal.

Korábban a legtöbb pilóta a kétszeres bajnokhoz hasonlóan nyilatkozott, leginkább a másik autóját dicsérték, anélkül, hogy favoritot képesek lettek volna megnevezni.

"Az ellenfeleink erősek, a különbségek századmásodpercnyiek, azt hiszem, nagyon érdekes szezon lesz. A legfontosabb jelenleg, hogy az első négy-öt között legyünk, és sok kört futva javítsunk a gép megbízhatóságán" - mondta Alonso, aki saját gépével nem volt elégedett a múlt héten, és ezúttal sem. A McLaren tette meg a legtöbb kört szerdán, de voltak kisebb műszaki problémái.

A tesztidény jövő héten Bahreinben és Valenciában folytatódik, a csapatok egy része Európában, a másik Ázsiában gyakorol. A versenyszezon március 18-án Ausztráliában kezdődik.