Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonso: Öt csapat is győzhet idén

2007.02.15. 16:41
A szokásosnál jóval több istálló esélyes a világbajnokságra idén Fernando Alonso szerint. A kétszeres világbajnok nem tud egy-két favoritot megnevezni, állítja, négy-öt csapat autója is elég jó a győzelemhez

Akár öt csapat is képes lehet nyerni idén, állítja Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok véleményét a téli tesztekre alapozza, amik rendre kis különbségekkel zárulnak.


Alonso a montmelói tesztelés közben
(fotó: AFP)

"Négy vagy öt csapat is képes lehet nyerni, BMW, Renault, Ferrari. Szoros a verseny, senki nem tudja, mi történik valójában, én is össze vagyok zavarodva. Meg kell várnunk az első futamot, hogy kiderüljön az erősorrend" - idézte az autosport.com Alonsót, aki Barcelonában beszélt az újságírókkal.

Korábban a legtöbb pilóta a kétszeres bajnokhoz hasonlóan nyilatkozott, leginkább a másik autóját dicsérték, anélkül, hogy favoritot képesek lettek volna megnevezni.

"Az ellenfeleink erősek, a különbségek századmásodpercnyiek, azt hiszem, nagyon érdekes szezon lesz. A legfontosabb jelenleg, hogy az első négy-öt között legyünk, és sok kört futva javítsunk a gép megbízhatóságán" - mondta Alonso, aki saját gépével nem volt elégedett a múlt héten, és ezúttal sem. A McLaren tette meg a legtöbb kört szerdán, de voltak kisebb műszaki problémái.

A tesztidény jövő héten Bahreinben és Valenciában folytatódik, a csapatok egy része Európában, a másik Ázsiában gyakorol. A versenyszezon március 18-án Ausztráliában kezdődik.