Schumacher tesztelheti a Ferrarit

2007.02.16. 13:48
Elképzelhető, hogy újra Forma-1-es autóba ül Michael Schumacher: a Ferrari négy versenyzői overállt csináltatott tavaly visszavonult pilótájának, az f1live.com szerint hamarosan kipróbálja az F2007-es kocsit.

M. Schumacher felirattal ellátott Forma-1-es overállokat rendelt a Ferrari, azaz valószínű, hogy a tavaly visszavonult klasszis hamarosan ismét F1-es gépet vezet - állítja az f1-live.com.


A szakoldal úgy értesült, az olasz istálló idei pilótái, Kimi Raikkönen, Felipe Massa, Luca Badoer és Marc Gené felszerelése mellett négy darab hivatalos 2007-es kezeslábast készíttetett a 38 éves klasszisnak.

A hétszeres világbajnokról a hét elején egy német újság azt írta, az istálló következő csapatfőnökének képzik. Menedzsere, Willi Weber csütörtökön ezt cáfolta, de szerdán az expilóta megjelent a barcelonai teszten, mint szemlélő, alapot adva a hírnek. Persze ez nem zárná ki, hogy újra autóba üljön.

Korábban utódja, Kimi Raikkönen kijelentette, minden segítséget szívesen vesz tőle, és mivel a finn beilleszkedése nem megy tökéletesen, illetve az új géppel is bőven vannak gondok, az f1live.com szerint Schumacher nemsokára ismét autóba ülhet. Feltételezhető, hogy a Ferrari fioranói pályáján próbálja ki az F2007-es kocsit, egy későbbi időpontban.

A 91-szeres futamgyőztesnek jelenleg nincs pontos funkciója a csapatnál, leginkább Jean Todt tanácsadójának tekintik, de mindenről értesül, ami a gárdánál történik, és sajtófőnöke szerint a háttérben pontosan meghatározott a szerepe.