Judit
3 °C
7 °C

A Föld térképét festették a környezetvédő F1-es Hondára

2007.02.26. 11:45
Nincsenek szponzorlogók a 2007-es Forma-1-es Hondán: az autó fényezése kék, zöld, illetve fekete, nagyrészt a föld térképét ábrázolja. Cél a felmelegedés elleni küzdelem.

Szponzorfelirat nélküli fényezéssel indul 2007-ben a Forma-1-es Honda istálló, az új színeket hétfőn mutatták be, Londonban. Az autón a Föld térképe látható, tengerkék alapon zöld színekkel, míg hátulja teljesen fekete. A cél a globális felmelegedés elleni küzdelem, a csapat erre akarja felhívni a figyelmet.

A myearthdream.com oldalon bárki regisztrálhat, támogathat környezetvédelmi szervezeteket, ha ezt megteszi, neve fölkerül az autóra.


Kattintson!

A kezdeményezéshez máris világmárkák csatlakoztak, a Universal Music, az IBM, a Gatorade, és sokan mások.

A totálisan új koncepció Simon Fuller sztármenedzser ötlete. Ő futtatta föl a Spice Girls-t a kilencvenes években, és foglalkozik David Beckham médiaügyeivel is. A lépés mögött többek között az F1-es szponzorfelületek leéértékelődése áll, a dohányreklámok tiltása óta állítólag a felükre estek vissza.

"Az F1 globális profiljának és technikai kifinomultságának köszönhetően nem csak felhívhatja a figyelmet az éghajlatváltozásra, de segíthet megoldásokat találni is" - nyilatkozta a bemutatáson Nick Fry, a Honda csapatfőnöke.

Az F1-es vb március 18-án, Ausztráliában kezdődik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?