Schumacher a Toro Rosso megvételét fontolgatja

2007.03.09. 11:11
Willi Weber, Michael Schumacher menedzsere egy német lapnak elárulta, Forma-1-es istálló megvételén gondolkodnak a hétszeres világbajnokkal. A kiszemelt csapat a Scuderia Toro Rosso, ám az ügy még csak ötletként merült föl.

Csapattulajdonosként térhet vissza a Forma-1-be Michael Schumacher -állítja mendzsere, Willi Weber. A müncheni Abendzeitungnak (AZ) azt nyilatkozta, a hétszeres világbajnokkal egy istálló felvásárlásán gondolkoznak.


Michael Schumacher most már csak a boxutcában ácsoroghat (fotó: AFP)

"Lehet, hogy megvesszük a flakonmilliárdos második csapatát. Egyelőre még csak gondolat, de el tudom képzelni, hogy Michael csapatot vásároljon" - mondta Weber, aki csak Dietrich Mateschitzre, illetve a Red Bull-milliárdos kisebbik, Scuderia Toro Rosso nevű gárdájára gondolhatott.

A Toro Rosso a volt Minardi, amely 2005 végén került az osztrák üzletemberhez, majd új nevén tavaly indult először. Mindössze egy pontot szerzett, a vb-n kilencedik lett. Jelenleg Mateschitz és Gerhard Berger nagyjából fele-fele arányban birtokolják.

Februárban felmerült, Schumachert a Ferrari csapatfőnökének képezi ki, Jean Todt állítólag utódjának akarja, de ezt Weber akkor és ezúttal is cáfolta.

"Michael Schumacher sosem lesz a Ferrari csapatfőnöke. Túl sok munka, túl sok stressz, ehhez már nincs kedve. A saját csapatában is kinevezne egy menedzsert, semmiképp nem vállalná föl ezt a posztot is."

A harmincnyolc éves exbajnok tavalyi visszavonulásakor azt mondta, fogalma sincs, mihez kezd a jövőben, egy ideig pihen, aztán meglátja. Ennek ellenére már januárban ott volt az új Ferrari kipróbálásán, elutazott egy tesztre is. Az is felmerült, hogy kipróbálja az új autót, de egyelőre ez nem történt meg.