Kimi Raikkönen nem a Ferrari első számú pilótája

2007.03.20. 22:02
Hét ponttal többet szerzett csapattársánál az első futamon, vezeti az F1-es világbajnokságot Kimi Raikkönen, mégsem kap olyan előnyöket, mint korábban elődje, Michael Schumacher.

Nem kivételezik a Ferrari úgy Kimi Raikkönennel, mint az elmúlt években Michael Schumacherrel tette, állítja a gárda csapatfőnöke és a cég elnöke.

Az istállónál újonc finn pilóta magabiztosan nyerte a vasárnapi nyitófutamot Ausztráliában, és mivel márkatársa, Felipe Massa csak hatodik lett, máris hét pont előnye van a világbajnokságban. A brazilnak nem volt szerencséje, az időmérőn váltóhiba miatt lerobbant a kocsija, így utolsóként kellett indulnia.


Raikkönen, Ferrari: egyből egy (fotó: AFP)

Raikkönen fölénye ellenére sem kaphat előjogokat. "A célunk, hogy annyit legyünk az élen, amennyit csak lehet. Nincs első vagy második számú pilótánk. Majd meglátjuk, hogyan alakul a szezon, de pillanatnyilag boldogan fogadjuk el, ami történik, bármilyen sorrendben, amíg a mi pilótáink vannak elöl" - idézte Jean Todt menedzsert a gpupdate.net.

Az elnök Luca Di Montezemolo a Gazzetta dello Sport hasonlóan nyilatkozott. "Bármelyik pilótánk megnyerheti a bajnokságot, csak egy számít, a Ferrari".

Kimi Raikkönen az elmúlt szezon végén váltotta a visszavonult Michael Schumachert. A téli teszteken szinte mindig elmaradt Massától, de az első nagydíjat simán nyerte. Kollégája tavaly a hétszeres világbajnok mellett végigversenyezte a szezont, két GP-n is győzött. A gyakorlásokon dominált, ám balszerencséje miatt már az idénynyitón értékes pontokat veszített.