Schumacher számított Hamiltonra

2007.05.17. 15:03
Hét hónap után járt ismét Forma-1-es futamon Michael Schumacher, a múlt hétvégén, Barcelonában először volt néző. Interjú helyett csak egy sajtótájékoztatón beszélt új életéről, az elhangzottakat az autosport.com kivonatolta.

Tévén nézi a versenyeket, futballal tartja formában magát, és nem lepődött meg Lewis Hamiltonon, árulta el a hétvégi spanyol futamon Michael Schumacher. A hétszeres Forma-1-es világbajnok az elmúlt szezon végén vonult vissza, azóta Barcelonában jelent meg először versenyhétvégén. Interjút nem adott, de tartott egy sajtótájékoztatót, amin válaszolt néhány kérdésre, főleg az új életével kapcsolatban.

"Vártam már ezeket a napokat, amikor a gyerekeim vakációja alatt bármit tudunk csinálni, nem kell hozzám igazodni. Felszabadulttá tesz, hogy én állíthatom össze a napi programom, nem pedig más helyettem".

Az F1-től persze nem szakadt el teljesen, még mindig a Ferrari istálló tagja. Meghatározatlan posztja van az olaszoknál, különleges tanácsadó, de hogy ez mit jelent, nem akarta tisztázni. Távozása után négy esélyese van a világbajnokságnak, ez neki is tetszik.

"Izgalmas volt nézni a futamokat, főleg az új arcok miatt. Szorosabb a küzdelem, ennek örülök is".

Esélyes lett az újonc Lewis Hamilton is, bár rá három hónapja még senki sem számított. Schumacher állítja, ő igen. "Jól végzi a munkáját, de ez nekem nem meglepő, mivel láttam a tavalyi versenyeit. Maximum az lehet váratlan, hogy ennyire kiegyensúlyozott. Jól felkészült, gyors, hozza az eredményeket."


Schumacher vissztért és mindenki rá volt kiváncsi (fotó: AFP)

Sir Frank Williams a 22 éves tehetséget a némethez hasonlította, de a 38 éves expilóta még nem tudja, így lesz-e. "Kiderül majd. Jó néhány nagyszerű pilóta van a mezőnyben, meglátjuk, mi lesz belőle. Bármelyikük bajnok lehet."

Külsőre Michael Schumacher nem változott. Nem szedett föl egyetlen kilót sem, ugyanolyan kiegyensúlyozottnak látszott, mint aktív versenyzőként.

"Tudják, szenvedélyem a foci, ahhoz nem árt, ha formában van az ember. De mást nem csinálok, konditermet jó ideje nem láttam".

Jelenleg nem érzi, hogy újra versenyautót kellene vezetnie, a Forma-1-ből sem a sebesség, az előzések vagy a győzelmek, hanem a haverok hiányoznak neki.

"Boldog vagyok, de kétségtelen, néha heszembe jutnak a srácok, a csapat. Csütörtökönként, a nagydíjak előtt mindig együtt fociztunk, majd vacsoráztunk, lazítottunk. Szerettem azokat a pillanatokat. Jelenleg másképp élvezem az életet, de így is jól érzem magam, és tudom, ha akarom, újra láthatom őket."

Jövőjéről semmit nem árult el, csak az biztos, sem a Ferrarinál, sem máshol nem lesz csapatfőnök, mert nem vonzza a poszt. Egyelőre marad a semmittevés és alkalmankénti futamlátogatás, de hogy mikor lesz a következő, azt ő sem tudja.