Hamiltonnak szerencséje van

2007.06.26. 13:00
Hisz a világbajnoki címben Lewis Hamilton és a mögött tíz ponttal lemaradva második Fernando Alonso is. Az angol állítja, ha kiegyensúlyozott marad, újoncként is első lehet, spanyol csapattársa szerint fiatal kollégáját a szerencse is segíti.

Lehetségesnek tartja Lewis Hamilton, hogy első Forma-1-es idényében világbajnok legyen, ám a címről nem mondott még le legnagyobb ellenfele, a tavaly és azelőtt is első Fernando Alonso sem.

Nagyon váratlan, hogy a két mclarenes közül az újonc vezeti a pontversenyt - tíz egységgel -, de a spanyol szerint ez még semmit nem számít.

"A tíz mínusz azt jelenti, rosszabbul teljesítettem nála vagy nem voltam annyira szerencsés. Csak tizenegyet kell szereznem, hogy jobb legyek - idézte Alonsót az autosport.com. - A győzelemhez kiegyensúlyozottnak és szerencsésnek kell lenni, mint voltam Raikkönen állandó motorhibáival 2005-ben vagy tavaly, amikor Schumachernek az utolsó előtti futamon ment tönkre a kocsija. Jelenleg Hamiltonnal van a szerencse."

Huszonkét éves ellenfele állítja, előnyét erősebb akaratának köszönheti.

"Még nem találkoztam magamnál elszántabb pilótával, de ő nagyon közel van hozzám. Úgy gondolom, én jobban akarom a sikert. Nem tudom, miért, talán mert fiatalabb vagyok - nyilatkozta riválisáról a BBC-nek Hamilton, majd először ismerte el, vb-favorit. - Ha kiegyensúlyozott tudok maradni, nem látok okot, amiért ne nyerhetném meg a világbajnokságot."

Az állandósággal Alonso egyetért, és arra figyelmeztet, hosszú az évad: "Az előző években én voltam előnyben, ezúttal nekem kell egyenlítenem. Még csak hét futamon vagyunk túl, tíz hátra van, a lemaradásom tíz pont. Kőhajításnyira vagyok a vb első helyétől, a jelenlegi helyzet rendben van".

Tudja ezt Hamilton is, aki még kezdő versenyzőnek tartja magát.

"Meredek út áll előttem, még tanulok. Lesznek negatív pillanatok az idényben, leszek fent, leszek lent, erre fel kell készülnöm. De a legjobb csapatban vagyok, és ennél jobb lehetőségem nem lesz."

A két csapattárshoz hasonló rivalizálás legutóbb 1996-ban volt a Forma-1-ben, akkor Damon Hill az utolsó futamon biztosította be vb-címet az újonc Jacques Villeneuve előtt. Az ő csatájuk nem volt ennyire éles, a brit végig vezetett a szezonban, és a pályán sem kerültek igazán közel egymáshoz.

Az Alonso-Hamilton-párharcot, különösen az Indianapolisban történtek után, inkább a Prost-Senna kettőshöz hasonlítják. A jelenlegi McLaren-duó már meg is egyezett, hogy a pletykák és botrányok elkerülése miatt újságírók előtt a másikat is érintő kérdésre csak akkor felelnek, ha mindketten jelen vannak.

A Forma-1-es vb a hétvégén a Francia Nagydíjjal folytatódik.