Alonso szentül ígéri, a McLarennél marad

2007.09.27. 17:21
A spanyol világbajnok Fernando Alonsót remetének tartja főnöke, őt viszont semmi más nem érdekli, csak a verseny, és azt állítja, jó a kapcsolata, mérnökével, szerelőivel.

A Japán Nagydíj előtt még mindig a világbajnoki címvédő Fernando Alonso jövője az egyik legfontosabb téma. A Renault mellett már a Ferrari is felmerült, mint állítólagos kérő.

A spanyol pilóta ezúttal is szokásos magabiztossággal nyilatkozott, és nagyon határozottan kijelentette: "van érvényes szerződésem jövőre, nem látom akadályát, hogy kitöltsem" - álíltotta a BBC-nek

"Négy versenyt nyertem, harcban állok a világbajnoki címért, minden rendben megy, én pedig boldog vagyok" - mondta, arról azonban nem tett említést, beszélő viszonyban van-e már újra Ron Dennisszel, a csapat első emberével. A versenyző nem beszélt főnökével az augusztus eleji Magyar Nagydíj óta. Dennis túlzottan bezárkózónak tartja a kétszeres bajnokot, az autósport remetéjének nevezte.

Erre válaszként úgy nyilatkozott, hogy a mérnökökkel, a szerelőkkel a szezon kezdete óta jó munkakapcsolatban van, és mind a mai napig baráti a viszonyuk. "Mindannyian profik, csak arra koncentrálnak, hogy jó eredményeket érjünk el."

Újra elismételte, nincs mondanivalója a kémüggyel kapcsolatban, nem is foglalkozik vele, inkább a dolgát teszi.

"Tényleg azt gondolom, hogy a kémügyről és rólam rengeteg téves információ került nyilvánosságra, nem pedig a valóság. Nem akarom arra vesztegetni az erőmet, időmet, hogy ezekre válaszoljak, jelenleg az a legfontosabb, maximálisan a versenyekre figyeljek."

Alonsónak két pont a hátránya az összesítésben vezető angol Lewis Hamiltonnal szemben.