Rangsorolja Alonso suttyóságait!

2007.09.27. 18:56
Talán a két világbajnoki cím okozta mámortól, talán a friss és erős konkurenciától, de ebben az évben kijött a bunkó Fernando Alonsóból. Niki Lauda aljasnak nevezte amiatt, ahogyan minden eszközt felhasználva küzd csapattársa, Lewis Hamilton ellen. Emellett a spanyol megzsarolta a csapatát, a kémügy tárgyalására nem ment el, és egyfolytában sír amiatt, hogy szerinte háttérbe szorítják a McLarennel.

Új oldaláról ismerte meg a Forma-1 idén a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót: nincs beszélőviszonyban csapatfőnökével, megvádolta csapattársát, hülyének nézte az újságírókat, felidegesítette a McLaren PR-osait.

A szezon egyharmada, a Monacói Nagydíj óta rögeszméje, hogy a McLarennél jobban segítik Lewis Hamiltont, mint őt. A hercegségbeli nagydíjat ő nyerte meg, társa második lett, de kifakadt: az angol a kedvenc, jobban is drukkolnak neki.

Néhány napja, a kémügy ítélethirdetése után derült ki, a Hungaroringen augusztus 5-én megzsarolta csapatfőnökét, Ron Dennist: vagy ő lesz a gárda első számú pilótája vagy új bizonyítékot juttat az FIA kezére, ami alapján elítélhetik az istállót.

A szövetségnek Dennis jelentette, pilótája megfenyegette, egy hónappal később emiatt kezdődött újra a júliusban lezárt kémper. Az ítélete végül százmillió dollárra büntette a McLarent és kizárta a 2007-es konstruktőr-világbajnokságból.

A Hungaorringen volt még egy érdekes húzása Alonsónak, de az nem feltétlenül csak személy szerint neki róható fel. Az időmérő edzés utolsó szakaszában kiállt kereket cserélni és a boxban várt a kihajtással, hogy feltartsa a mögötte szervizelő Hamiltont. A spanyol még futott egy gyors kört és megszerezte az első helyet, az angol pedig éppen kicsúszott az időből. Az eset a versenybíróknak is szemet szúrt és a spanyolt öt hellyel hátrébb sorolták a másnapi rajtrácson. Az esetben azonban Dennis is benne lehetett, aki így akarhatta megszívatni Hamiltont, amiért a gyakorlás addigi szakaszaiban nem tartotta be a csapatutasításokat.

Az említett tárgyaláson minden fontos tagja képviselte az istállót, hogy tanúvallomásaikkal megpróbálják megóvni a súlyos büntetéstől. Alonsót is hívták, de ő nem volt hajlandó Párizsba utazni.

Melyik Alonso legnagyobb suttyósága?

Néhány nappal később, a Belga Nagydíjon az első kanyarban szándékosan ráhúzott Hamiltonra. Amikor az angol ezt a futam után megemlítette, a spanyol az újoncot vonta felelősségre, hogy az a pályán kívüli bukótéren gyorsítva próbált előnyt szerezni vele szemben.

Monzában, amikor simán megverte Hamiltont, egész hétvégén csodásan vezett és simán győzött, ismét csapata vezetőit, majd az újságírókat nézte hülyének.

A leintéskor a rádión szanaszét dicsérte a boxból egy McLaren-alkalmazott, Alonso viszont egy hangot nem volt képes kinyögni neki. Előtte a leintés pillanatában nem húzódott ki a boxutca falához, ahogy általában szokott győztesként. A sajtótájékoztatón megkérdezték, miért nem, mire azt mondta, túl piszkos a pálya a fal mellett, és a felszálló por ártott volna a szerelőknek.

Istállón belüli szerelőit persze ez nem valószínű, hogy érdekli, amíg a kétszeres bajnok minden versenyre ezer eurót fizet nekik fejenként, hogy a lehető legjobban segítsék őt Hamilton ellen.

Nem örülnek egymásnak: Hamiltontól balra Dennis, jobbra Alonso
(fotó: AFP)

Azokon a futamokon, amikor Alonso és Hamilton is a dobogón végeztek, feltűnhetett, a kötelező sajtótájékoztatón nem egyforma színű a két mclarenes overallja. Nemrég derült ki, ez azért van, mert míg az angol teljesíti a csapat kérését, és az interjúra átveszi a világosabb kezeslábast, ami jobban kiemeli a szponzorlogókat, Alonso erre nem hajlandó.