Alonso: Csak a csodában bízhatok

2007.09.30. 11:49
Fernando Alonso állítja, csoda kellene ahhoz, hogy megnyerje sorozatban harmadik világbajnokságát: a Japán GP-n kicsúszott, míg a vb-t vezető csapattársa, Lewis Hamilton győzött, és két futammal a vége előtt tizenkét ponttal vezeti a vb-t.

Csodának kellene történnie, hogy sorozatban harmadszor is világbajnok legyen, állítja esélyeiről Fernando Alonso. Az utóbbi két szezon győztese a vasárnapi Japán Nagydíj előtt mindössze két ponttal volt a vezető Lewis Hamilton mögött, de az esőben hibázott, a falnak csúszott, fel kellett adnia. Csapattársa megnyerte a futamot, tizenkét pontra növelte előnyét két versennyel a vége előtt.

"Nem dobom be a törölközőt, de ha Hamilton nem esik ki egyszer, reálisan nézve, rettentő nehéz lesz behoznom - nyilatkozta az autosport.com-nak kicsúszását követően Alonso. - Hat pontot kellene faragnom versenyenként, várhatok a csodára, de valójában komplikált a helyzetem."

Hamilton a jövő hétvégi Kinai GP-n világbajnok lehet, ha a spanyol előtt ér célba, az utolsó nagydíj után akkor is, ha egyszer negyedikként, egyszer ötödikként fut be. Idén minden futamon végigment, még akkor is, amikor a Nürburgringen nem szerzett pontot, kilencedik lett.

Alonso ebben reménykedik: "Még egyszer sem esett ki, rajtam meg így már kevés a nyomás, felszabadultabban vezethetek".

Hamilton egyelőre újabb győzelmének örül. "Életem leghosszabb versenye volt. Folyton azért rimánkodtam a boxnak, hogy szóljanak a Red Bullnak, figyelmeztesse Webbert, ne jöjjön hozzám olyan közel, amikor a biztonsági kocsit követtük - mesélte a 22 éves tehetség. - Kovalainen miatt is izgultam, de ő óvatosabb volt."

Tekintse meg képeinket!

Az újonc egész hétvégén a McLarent dicsérte, a napokban ötéves szerződést írhatott alá a gárdához, nagyon elégedett a helyzetével.

"Feldob, hogy behúztam a futamot, ez a csapatnak is nagyszerű. Az esőben, amikor az élen voltam, arra gondoltam, olyasmit csinálok, mint Senna és Prost annak idején. Úgy érzem, olyat érhetek el, mint ők" - célozgatott a brazil és a francia klasszis három-három mclarenes vb-címére.

"Nagyon hálás vagyok az istállónak, még akkor is keményen dolgoztak, amikor nem álltak jól a dolgaink. Csodálatosak" - emlékezett Hamilton az utóbbi hónapokban a pályán történteket is jócskán befolyásoló kémügyre.