Hamilton: Se buli, se pia, se cigi, se nők

2007.10.02. 11:53
Csak az utolsó két versenyre koncentrálhat a vb-esélyes Lewis Hamilton a Forma-1-es szezon hajrájában. Egyébként sem bohém figura, de édesapja szerint a következő hetekben az átlagosnál is visszafogottabbnak kel lennie.

Különösen szigorúan fogja Lewis Hamiltont édesapja, Anthony Hamilton az utolsó két Forma-1-es nagydíj előtt. A versenyzőkre sokszor jellemző kicsapongásoktól a vb-hajrában a szokásosnál is jobban tiltja fiát, hiszen ő a bajnokság legnagyobb esélyese.

"Ha versenyzel, nem bulizhatsz. Nincs cigi, nincs pia, nincs nő, csak a munka van. Ha partizni akarsz meg csajozni, más meló után kell nézned" - idézte az idősebb Hamiltont a The Sun című bulvárlap.

A Forma-1 híres partiarca volt James Hunt, aki már a dobogón rágyújtott, mindig nők vették körül, de így is világbajnok lett 1976-ban.

A 22 éves tehetség Hunthoz hasonlóan angol, de egyáltalán nem ilyen karakter, nem bohém figura, nem dohányzik. Jelenleg még barátnője sincs, leginkább azért, mert a szezonnal járó állandó utazgatás miatt senkire nincs ideje. Ha a hétvégi Kínai GP-n csapattársa, Fernando Alonso előtt végez, vagy csak egy ponttal szerez kevesebbet a spanyolnál, világbajnok. Ekkora lehetőségnél nem szórakozhat, apja szerint nem is fog.

"Lewis csak a futamgyőzelemre koncentrál. Jelenleg a következő verseny fontos neki, semmi más."

A két mclarenesen kívül Kimi Raikkönennek is van még sansza a világbajnokságra, de neki Sanghajban vasárnap hét ponttal többet kell szereznie Hamiltonnál, ha az utolsó nagydíj előtt is esélyes akar maradni. Ha a finn nyer, az angol pedig csak hatodik, a ferraris továbbra is versenyben lesz. Raikkönennek egyébként nincs gondja a bohémsággal, őt rendszeresen figyelmeztették a McLarennél, hogy igyon és bulizzon kevesebbet.