Hamilton a Ferrari miatt lehet bajnok

2007.10.03. 14:37
A kémügyben megszerzett adatok nélkül nem lehetne a világbajnokság esélyese a két McLaren-pilóta, állítja Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök, aki kizárta volna a pontversenyből Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót is.

A Ferraritól átvett információk miatt nyerheti meg az idei világbajnokságot Lewis Hamilton, állítja Luca Di Montezemolo, az olaszok elnöke: a McLaren a kémügyben olyan adtokhoz jutott, amik nélkül az angol, vagy csapattársa, Fernando Alonso nem nyerhetne.

"Ha Hamilton megszerzi a vb-t, annak is köszönheti, hogy sok Ferrari-megoldás van az autójában" - nyilatkozta Montezemolo a gazzetta.it-nek.

Az újonc két futammal a befejezés előtt tizenkét ponttal vezet Alonso előtt. Esélye van még a ferraris Kimi Raikkönennek is, de lemaradása már tizenhét egység. A hajrában még összesen húsz pontot lehet szerezni.

Az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) szeptemberben kizárta a konstruktőr-vb-ből és 100 millió dollárra büntette a McLarent, mert bebizonyosodott, az istálló a rivális titkos adataihoz jutott, és azokat fel is használhatta.

A versenyzők megúszták, ami Montezemolo szerint elfogadhatatlan: "Továbbra is úgy gondolom, nagy hiba volt nem kizárni a McLaren-pilótákat is".

A volt Ferrari-alkalmazott Nigel Stepney és a McLarentől felfüggesztett Mike Coughlan közötti kommunikációból kiderült, az olaszok autójának súlyelosztását, fékrendszerét, futóművét, illetve versenytaktikájukat is ismerte az angol csapat.