Hamilton olyan, mint Schumacher

2007.10.04. 11:36
A Forma-1-történet szenzációjának tartja Lewis Hamiltont a volt háromszoros világbajnok Niki Lauda. Az expilóta a Bild című lapnak adott interjújában zavarba ejtően sokat dicsérte a McLaren-pilótát.

A legsikeresebb Forma-1-es pilóták utódjának tartja Lewis Hamiltont a volt háromszoros világbajnok Niki Lauda. Az újonc az utolsó két futam előtt a legesélyesebb a világbajnokságra, bár még nem nyerte meg, az osztrák exbajnok már elájult tőle.

Niki Lauda (fotó: AFP)

"Hamilton a japán esőversenyen abszolút tökéletes volt, világbajnokként vezetett! Sosem láttam még ilyen nehéz körülményeket Forma-1-es futamon. Hiba nélkül célba ért, nagyon meggyőzött" - kezdte a dicséretözönt Lauda a német Bildnek adott interjújában.

A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó volt klasszis állítja, az angol lesz Michael Schumacher és Juan Manuel Fangio utódja.

"Természetesen követni fogja őket. Hamilton szenzációs, az első szezonjában ilyen teljesítményt senki nem nyújtott. Ez a legnagyobb szenzáció, mióta a Forma-1 létezik. Bejön a semmiből, és azonnal a legjobbak nyakán van. Michael Schumacher hét világbajnokságot nyert, Juan Manuel Fangio ötöt. De amit Hamilton művel, az nekik sem sikerült. Számomra egy szinten van mindkét klasszissal, a történelem része lesz."

Lauda úgy gondolja, Hamilton évekig uralkodhat a Forma-1-ben: "Kivételes sportoló és minden feltétel megvan benne hozzá."

De mi teszi őt kivételessé? "Hihetetlen tehetséggel született, ám a legfontosabb, hogy gyorsan tanul és kimagaslóan intelligens fickó. Ezzel együtt képes a földön maradni. Tökéletes kombináció."

Sikerei ellenére Hamilton még mindig az F-1 egyik legrosszabbul kereső tagja, a McLarentől 1,2 millió euró körüli fizetést kap idén. Lauda szerint minden pénzt megér, csakúgy, mint Schumacher.

"Százszor többet ér, mint amennyit jelenleg keres. A költséghatékonysága is hihetetlen."

Ha a hétvégi Kínai GP-n csak egy ponttal szerez kevesebbet Fernando Alonsónál, és hattal Kimi Raikkönennél, Hamilton világbajnok lehet. Ha nem sikerülne behúznia, az utolsó futam előtt mindenképp ő fogja vezetni a vb-tabellát, legrosszabb esetben két egységgel a spanyolt, héttel a finnt megelőzve.