Hamilton: Olyan vagyok, mint Raikkönen

2007.10.10. 14:08
Túltette magát a kínai kiesésén, bírja a feszültséget, készül a szezonzáró Brazil GP-re a világbajnoki összetettben vezető Lewis Hamilton.
Hasonlítanak (fotó: AFP)

Világbajnok lehetett volna a Kínai Nagydíjon Lewis Hamilton, de csapata és saját hibája miatt elszalasztotta a nagy lehetőséget: kicsúszott, így izgulhat, az utolsó futamon meg tudja-e szerezni a címet.

Előnye tizenkét pontról mindössze négyre csökkent Fernando Alonso előtt, de még a héttel kevesebbel álló Kimi Raikkönen is megelőzheti. Két ellenfele a sanghaji futam előtt már lemondott a címről, az új esély feldobja őket, az angolra nagy nyomás nehezedik.

Az újonc állítja, már nem foglalkozik kiesésével, az elvárás sincs rá hatással: "Voltam már hasonló helyzetben, bírom a feszültséget. Ha ebben a szakmában elkezdesz a negatív dolgokon agyalni, az meghatározhatja a gondolkodásod".

Hamilton első szezonját futja a Forma-1-ben, huszonkét éves, alig egy éve mondhatja magát F1-es pilótának. Négy győzelme van, hat pole pozíciója, az áprilisi, Bahreini GP óta, azaz fél éve vezeti a vb-t. Senki nem várt tőle ennyire szenzációs bemutatkozást, ám tapasztalatlanságáról hajlamosak megfeledkezni, és kudarcnak tekintenék, ha végül nem ő lenne a bajnok.

"Az autóban érzem a legjobban magam. Amíg ezt csinálhatom, azzal a csapattal, amelyikkel szeretném, versenyképes lehetek és bajnokságokért küzdhetek, boldog leszek" - nyilatkozta a BBC-nek az elvárásokról.

Két ellenfelének rutinja és kedvezőbb pszichikai helyzetük egyensúlyozhatja ponthátrányukat. Raikkönen mellett szól még hihetetlen nyugalma is, de Hamilton állítja, ő is hasonló típusú versenyző.

"Úgy tartják, Kimi jéghideg vérű, azt hiszem, a tudatalattim hasonló az övéhez. Fernando és Kimi tapasztaltabbak nálam, de ismerem magam, higgadt vagyok."

A szezonzáró Brazil GP-t jövő hétvégén rendezik a Sao Paulo melletti Interlagos pályáján.