Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonso megegyezett a Renault-val

2007.10.11. 12:27
Visszatér korábbi sikercsapatához, a Renault-hoz Fernando Alonso: a német Bild című lap szerint szándéknyilatkozatot tett, 2008-tól három éven át, szezononként 29 millió euróért a franciáknál folytatja.

Megállapodott a Renault-val Fernando Alonso: 2008-tól visszatér egykori csapatához, három évre. A német Bild úgy értesült, a kétszeres bajnok szándéknyilatkozatot írt alá a franciákhoz, ami életbe lép, ha jelenlegi gárdájától, a McLarentől elszabadul.

Az angolokkal még két idényre szóló megállapodása van, ám már hónapokkal ezelőtt kiderült, abból könnyedén kiugorhat a kémper McLarent elmarasztaló ítélete miatt.

A német bulvárlap szerint a versenyző jelenlegi pénzét fogja kapni a Renault-tól, 22 millió eurót évente, amit hét millióval megtold az istálló főszponzora, az ING, azaz háromszor 29 milliót, összesen 87-et kereshet a kétszeres bajnok: az F1 legjobban fizetett pilótája lesz.

Az újság állítja, az Alonso-visszaszerzési akciót a Renault-nagyfőnök Carlos Ghosn irányította, természetesen a csapatmenedzser Flavio Briatorén keresztül.

A 26 éves pilótának még a 2008-as Forma-1-es autójuk titkos terveit és minden technikai paraméterét megmutatták, hogy meggyőzzék. A páros tavaly és azelőtt megnyerte a versenyzők és a konstruktőrök világbajnokságát.

A spanyol az utolsó futam előtt még idén is esélyes, megvédheti címét és magával viheti az 1-es rajtszámot a Renault-hoz. A felek megállapodása nem váratlan, hónapok óta sejteni lehetett. Alonso a Ferrarinál is próbálkozott, de nem kellett, a Toyota komolyan szerződtetni akarta, de oda meg ő nem akart menni.