Hamilton: Csapás, ha nem én győzök

2007.10.11. 17:21
Megrázná Lewis Hamiltont, ha a Kínai GP előtti 12 pontos előnyről nem tudná megnyerni az idei F1-es világbajnokságot. Az utolsó GP előtt négy egység fórral indul, azt tervezi, nem kockáztat.

Elismerte Lewis Hamilton, csalódott lenne, ha nem sikerülne megnyernie a világbajnokságot. A 22 éves pilóta első szezonját futja a Forma-1-ben, esetleg néhány dobogós helyet vártak tőle, mindenki arra számított, csapattársa, Fernando Alonso mögött egyértelmű második pilóta lesz a McLarennél, a kétszeres bajnok simán megveri.

Megnyert viszont négy futamot, hatszor az első helyről rajtolt, április 15-e óta vezeti a pontversenyt, jelenleg négy egységgel. Múlt hétvégén, Kínában eldönthette volna a vb-t, de hibázott, kicsúszott, így üldözői feljöttek rá.

"Kemény csapás lenne elveszíteni, hiszen tudom, a világbajnokság a kezemben volt, de nem ragadtam meg. Még mindig megnyerhetem viszont. Vezetek, esélyem van a győzelemre, enyém a legjobb helyzet, ezért nyugodt vagyok" - idézte Hamiltont az autosport.com.

A távol-keleti nagydíj előtt tizenkét ponttal állt az élen, a befejező Brazil GP előtt csak négy az előnye Alonso, hét Kimi Raikkönen előtt, jócskán nőtt rajta a nyomás.

"Mentálisan erősebb lettem a kínai hétvége után. Néhányan elbizonytalanodtak volna, én összeszedtem a negatív elemeket, és pozitívvá dolgoztam őket. Már így is nagyon jó szezonom volt."

Sanghajban az lett a veszte, meg akarta nyerni a versenyt, pedig még egy harmadik vagy negyedik hellyel is igen kedvező helyzetbe kerülhetett volna. Ezúttal nem szeretné elkövetni ezt a hibát: "Az agyam egy része a végeredményre koncentrál, vagyis hogy a világbajnokságot nyerjem meg, és ne a futamot, de a győzelemért rajtolok. Felfogtam, persze, milyen szituációban vagyok, és mit kell tennem. Célom, hogy a dobogón végezzek, és ne kockáztassak. Legutóbb talán kockáztattam, jó helyen voltam, a futamgyőzelmet is akartam".

Soha nem nyert pilóta négyszer újoncként, nem szerzett ennyi pontot (107) és nem lett világbajnok. A legfiatalabb nyertes Alonso, aki tavaly előtt huszonnégy volt.

"Az F1 a motorsportok csúcsa, bármi megtörténhet benne. Huszonkét éves vagyok, itt leszek még egy darabig" - mondta Hamilton arra, mi történik, ha nem sikerül megszereznie a címet.

A Brazil Nagydíj október 21-én zárja a 2007-es Forma-1-es idényt.

Külön megfigyelő a boxutcában

Külön megfigyelőt kér a Spanyol Autó és Motorsport Szövetség a Forma-1-es McLaren-Mercedes boxába az idény utolsó futamára, a Brazil Nagydíjra. A spanyolok azt szeretnék, ha a nemzetközi szövetség (FIA) kijelölt illetékese folyamatosan ellenőrizné, nem manipulálják-e a wokingi istálló szerelői a címvédő Fernando Alonso autóját.
Az FIA csütörtökön hivatalosan megerősítette, hogy kapott ilyen kérést. A közlemény szerint Spanyolországban attól tartanak: Alonso szabotázs áldozata lehet, miután nyilvánosságra került, hogy vissza szeretne térni korábbi csapatához, a Renault-hoz.