Hamilton: Szemétség lenne elvenni Kimitől

2007.10.23. 15:25
Nem tudná élvezni a világbajnokságot, ha bírósági döntés után kapná, mert azt Kimi Raikkönen érdemli, állítja Lewis Hamilton. A címet a finn vasárnap a pályán szerezte meg, de a McLaren óvásával még az angolhoz kerülhet.

Nem örülne Lewis Hamilton, ha csapata, a McLaren óvása után kapná meg a 2007-es Forma-1-es világbajnoki címet.

"A pályán akarom megnyerni, stílusosan, futamgyőzelemmel, az első helyért vagy a szükséges pozícióért küzdve" - nyilatkozta hétfőn az angol pilóta.

Vasárnap a Brazil Nagydíjat csak hetedikként fejezte be a 22 éves tehetség, mivel Kimi Raikkönen a dobogó tetején végzett, egy pont előnnyel bajnok lett. A befutó után kiderült, a 4-6. pozícióban végzett Williams és BMW-kocsik benzinje szabálytalan lehetett, és kizárásuk esetén valószínűleg Hamilton vb-t jelentő pozícióba került volna előre.

Az FIA ellenőrei többórás tanácskozás után úgy döntöttek, nem büntetik a három versenyzőt, és hivatalosnak nyilvánították a pályán kialakult végeredményt, ezzel Raikkönen sikerét.

A McLaren viszont óvást nyújtott be emiatt, így a világbajnokság valójában jelenleg is függőben van, napokba, akár hetekbe telhet, míg lesz végső határozat. Valószínűtlen viszont, hogy végül ne Raikkönen kerüljön ki jól az ügyből.

"Nem úgy akarom a címet, hogy másokat kizárnak, én meg előrébb ugrok - mondta a Reuters hírügynökségnek Hamilton. - A hideg futkosna a hátamon, ha Kimitől elvennék, miután az utolsó két futamon ennyire fantasztikusan vezetett. Ő nyerte a versenyt, kegyetlenség lenne, és a sportnak sem tenne jót."

A McLaren igazgatója, Martin Whitmarsh korábban úgy nyilatkozott, kötelességüknek érezték az óvást, nehogy a Forma-1 környezete azzal hibáztassa őket, nem támogatják rendesen versenyzőjüket.