Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németországban csökkent a Forma-1 népszerűsége

2007.10.23. 08:49
Átlagosan 1,7 millióval csökkent a Forma-1-es futamok nézőszáma Németországban egy év alatt. A tévénél többre számítottak.

Huszonhárom százalékkal kevesebb néző követte nyomon a német RTL televízióban a Forma-1-es világbajnoki futamok közvetítéseit, mint egy évvel korábban, 2006-ban, a csatorna vezetői mégis elégedettek a nézettségi adatokkal.

"Michael Schumacher visszavonulása után számítottunk rá, hogy átmeneti visszaesés következik be, őszintén szólva, mi még kevesebb nézőre számítottunk" - mondta Manfred Loppe, az RTL sportszerkesztőségének vezetője.

"A rendkívül izgalmas befejezés után jövőre biztosan többen ülnek majd újra a képernyők elé. Természetesen a nézettségi adatok jelentős javulásához az szükséges, hogy német pilóták is versenyben legyenek a világbajnoki címért. Nick Heidfeld és Nico Rosberg személyében nagyon jó versenyzőink vannak, ha sikerül erős csapathoz szerződniük, akkor ismét olyan Forma-1-láz lesz Németországban, mint Michael Schumacher idején volt."

A német csatornán versenyenként átlagosan 1,7 millióval kevesebben, 5,9 millióan látták a Forma-1-es közvetítéseket.