DJ Hamilton bulizott a vb-bukás után

2007.10.25. 14:01
A vasárnapi Brazil Nagydíj után egy Sao Pauló-i klubban a McLaren bulit rendezett, Hamilton magához ragadta a mikrofont, és átvette az uralmat a keverőpult mögött. A vb-t órákkal korábban veszítette el.

Diszkóban feledte a világbajnokság elvesztését Lewis Hamilton a Brazil Nagydíj utáni este. Egy Sao Pauló-i klubban a McLaren bulit rendezett, a 22 éves tehetség magához ragadta a mikrofont, átvette az uralmat a keverőpult mögött, és szórakoztatta a csapattagokat, akik a parketten ropták.

Hamilton énekelt is, a Mercedes-sportigazgató Norbert Haug legnagyobb örömére, aki végig mellette csápolt. Legjobbját Bob Marley-ből mutatta meg az F1-es újonc, a No woman no cry című szám alatt majdnem végig dalolt.

Láthatóan nem volt már szomjas sem, de ettől csak még jobb lett a hangulat.

Hamilton vasárnap délután mintegy fél év után veszítette el az első helyet a pontversenyben, és ezzel a világbajnokságot. A Brazil GP-t és a vb-t is Kimi Raikkönen nyerte, címe még a McLaren óvása alatt áll, de szinte biztos, hogy megtarthatja.

Van precedens Hamilton lelassulására

Lewis Hamilton autója a Brazil GP 8. körében váltógondok miatt lelassult, majd közel fél perc után újra felgyorsult, és tökéletesen működött. Emiatt is veszítette el a vb-t az újonc, a hibára a McLaren főnökei sem tudtak meggyőző magyarázatot adni. Hét éve viszont már történt hasonló az istállóval: Mika Hakkinen szintén Interlogasban, a 4. körben lassult le, már fel akarta adni, amikor a kallantyúk nyomogatása után autója újra magához tért. A finn is visszaesett, de sikerült végül megnyernie a futamot.