Még Schumacher is kiköthet Alonso helyén

2007.11.05. 18:04
A Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone örülne, ha a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher újra versenyezne a következő évadban. A Mercedes azt szeretné, ha német pilótája lenne a McLarennek, Sutil favoritnak tekinthető, de a Schumacher-faktorral megint el lehet játszani.

Patrick Head, a Williams résztulajdonosa szerint a Forma-1-es McLaren-Mercedesnek a tavaly visszavonult, hétszeres világbajnok Michael Schumachert kellene szerződtetnie a csapattól távozó spanyol Fernando Alonso helyére.

"Miért nem szerződteti a McLaren Michaelt?" - tette fel a kérdést több brit lapban Head. "Schumacher erőnléte tökéletes, vezetni sem felejtett el és kizártnak tartom, hogy kielégítené az a munka, amit a Ferrarinál végez. Ő nem az a típus, aki megelégszik azzal, hogy a palánk szélén ácsorogva nézi a versenyeket."

A német Bild című lap Head kijelentésére hivatkozva hétfőn arról számolt be, hogy megnőtt az esélye annak, Schumacher egy évre a McLaren-Mercedeshez szerződik. A lap már azzal a gondolattal is eljátszik, hogy miután egy évre aláír, utána ki lehet a következő jelölt.

A versenysorozat irányítója, Bernie Ecclestone el tudja képzelni ezt a felállást, mi több, nagyon szerencsésnek nevezte. Szerinte érdemes küzdeni érte, mert nagyszerű lenne, ha Hamilton és Schumacher megmérkőzhetne egymással, hiszen az a generációk csatáját jelentené.

"Ezeknek a találgatásoknak nincs semmi alapjuk" - mondta Sabine Kehm, a korábbi pilóta szóvivője. "Michaelnek tanácsadói szerződése van a Ferrarinál, remekül érzi magát ebben a munkakörben és esze ágában sincs váltani." Eközben Ralf Schumacher önmagát ajánlotta, csak arról feledkezett meg, hogy nem fűződik a neve mellé eredmény az elmúlt években.

Lewis Hamilton, a McLaren angol versenyzője a hétvégén Stuttgartban vett részt a Mercedes rendezvényén és lehetséges csapattársaként Nico Rosberget, Adrian Sutilt és Heikki Kovalainent említette.

"Mindhármukat jól ismerem, a legszorosabb kapcsolat Rosberghez fűz, vele a legjobb a viszonyom" - mondta Hamilton. "Nem az én feladatom a másik pilóta kiválasztása, de az idei tapasztalatok alapján bízom abban, hogy olyan versenyzőt szerződtet az istálló, aki igazi csapatember és nemcsak tudomásul veszi, hanem azonosul is a McLaren filozófiájával."