Még mindig Michael Schumacher a legjobb

2007.11.14. 12:04
Meglepte pilótatársait remek visszatérésével Michael Schumacher: David Coulthard szerint a McLarennek le kellene őt igazolnia, Luca Badoer állítja, még mindig a német a leggyorsabb.

Háromszáznyolcvanhét nap után ült újra F-1-es autóban Michael Schumacher, de mintha semmi nem változott volna tavalyi visszavonulása óta: megnyerte a barcelonai teszt első napját.

A hétszeres bajnok csak segít a Ferrarinak az új, kipörgésgátló nélküli autó fejlesztésében, hosszabb visszatérésben nem gondolkodik. Pedig tehetné, keddi 1:21.922-es ideje hét tizedmásodperccel jobb az idei Spanyol Nagydíj leggyorsabb körénél, amit Felipe Massa kipörgésgátlóval ért el még áprilisban.

A katalán pályán több mint húsz versenyző közül csak Schumacher volt képes 1:22 alá menni, igaz, a legjobbak, Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton, Fernando Alonso és Massa nem köröztek.

"Aki egy pillanatig is kételkedett Michael képességeiben, itt a válasz. A kora nem számít, azonnal az élre jött vissza" - ájuldozott a Bild újságírójának David Coulthard.

Múlt héten Patrick Head, a Williams csapatfőnöke vetette föl, a McLaren Schumachert igazolhatná a távozott Fernando Alonso helyére. Coulthard véleménye is ez: "A McLaren pilótát keres, Schumacher fantasztikus megoldás lenne."

A 38 éves klasszis korábban elmondta, csak a Ferrari jöhetne szóba, de azon sem gondolkozik, a versenyzéstől visszavonult. Kollégája, a Ferrari-tesztelő Luca Badoer is meglepődött: "Hihetetlen, úgy tűnik, nem egy évet, egy napot sem hagyott ki. Egyértelműen ő a világ leggyorsabb pilótája."

Korábban egyetlen exbajnok sem tudott ilyen gyorsan visszarázódni, Schumachernek úgy sikerült, hogy különösebben nem is készült rá. Hosszú idő után két hete ment újra konditerembe, főleg, hogy a nyakizmait kicsit formába hozza, tavaly óta csupán futballal tartotta edzésben magát.

"Ez a Schumacher srác tehetségesnek tűnik, hamarosan F-1-pilóta lesz" - viccelődött a tesztnap végén Coulthard.

Szerdán derülhet ki még pontosabban Schumacher teljesítménye, a Ferrarihoz csatlakozik Felipe Massa is.