Ultimátum Alonsónak: 3 év vagy semmi

2007.11.20. 16:09
A Renault három évnél rövidebb szerződésbe nem megy bele, így Fernando Alonso a Hondánál vagy a Red Bull-nál is kiköthet.

Bekeményített a Renault a Fernando Alonsóval folytatott szerződési tárgyalásokban: vagy három évre ír alá hozzájuk a spanyol, vagy nem igazolják le.

Hétfőn Flavio Briatore, a franciák csapatfőnöke úgy nyilatkozott, hatvan százalék esélyt lát rá, hogy a kétszeres világbajnok visszatérjen hozzájuk. Alonso mindkét vb-címét Renault-val nyerte, idén a McLarenhez került, de nem tudott kijönni az angolokkal, és felbontotta szerződését.

Első számú opciója a Ferrari volt, de ott mindkét hely foglalt 2009 végéig, ám a spanyol Marca és az olasz Gazzetta dello Sport is állítja, abban renénykedik, esetleg már 2008 végén az olaszokhoz igazolhat, így csak egy évre akarja elkötelezni magát máshová.

Reálisabb gondolat, hogy Kimi Raikkönen helyére, első számú pilótának, 2010-re menjen a Ferrarihoz, ám ez is csak két év, a Renault pedig hosszabb távú projektben gondolkodik.

Carlos Ghosn, a franciák vezérigazgatója kedden ultimátumot adott Alonsónak, hiszen tudja, a Ferrari után náluk kapná a legversenyképesebb autót, ami a klasszis fő szempontja. Vinné őt a Red Bull, a Toyota és már a Honda is, am ezek valószínűleg jóval gyengébb gépet tudnának csak adni.

A Toyotának minden pénzt megérne a 26 éves bajnok, a Red Bull-nak és a Hondának szintén, viszont utóbbi kettőnél jóval képzettebb szakmai stáb dolgozik. Az osztrák tulajdonú teamnél Adrian Newey tervezőzseni a technikai igazgató, a japán a napokban szerződtette csapatfőnöknek a Ferraritól Ross Brawnt, aki Michael Schumacher összes vb-címénél a hétszeres győztessel dolgozott.

Briatore hétfőn azt mondta, szerdán talán már kiderül, kit választ Alonso.