Hamilton: Hozzák vissza Schumachert

2007.12.04. 16:12
Michael Schumacher ellen akar versenyezni Lewis Hamilton, hogy kipróbálhassa magát a hétszeres világbajnok ellen. A héten együtt tesztelnek, de a német visszatérésére a Forma-1-be kevés az esély.

Egy napon gyakorol a héten Jerezben Michael Schumacher és Lewis Hamilton, de az angol elégedetlen: igazi versenyen mérkőzne a hétszeres világbajnokkal.

"Hozzák vissza. Csalódott voltam, amikor elhagyta a Forma-1-et, hiszen ez azt jelenti, sosem versenyezhetek vele. Fenomenális pilóta volt, nagy megpróbáltatás lenne" - nyilatkozta a The Guardian című lapnak a 22 éves tehetség.

Schumacher tavaly vonult vissza, Hamilton idén érkezett az F-1-be, így nagydíjon sosem találkozhattak. A jerezi teszten összecsaphatnak, csütörtökön köröznek együtt, ám a próba nem hivatalos.

"Amikor érkeztem, Fernando Alonso volt a bajnok, néhányszor sikerült legyőznöm. Nagyszerű érzés, de biztos vagyok benne, Schumachert megverni még jobb lenne. Imádnék versenyezni ellene, óriási kihívás" - lelkesedett Hamilton.

A 38 éves exbajnok visszatérése az utóbbi hetekben merült föl, miután november közepén Barcelonában, két napra, félig szórakozásból, félig komolyan ült újra volán mögé, és a leggyorsabb időket futotta. A kipörgésgátló nélküli autó fejlesztésében segít a Ferrarinak, ám ő és a csapat is állítja, nem akar ismét futamokon indulni, csupán hiányzik neki a vezetés.

A dél-spanyolországi teszt kedden indul, szerdáig Kimi Raikkönen fut, a hét utolsó két napján Schumacher váltja őt. A világbajnokok így elkerülik egymást, de a szerdán és csütörtökön szereplő Hamilton találkozik a némettel.