A versenyzés stressz, csak szórakozom

2007.12.10. 10:51
Csak szenvedélyből vezet már Michael Schumacher, és annak ellenére, hogy folyamatosan tesztel, és valószínűleg jövőre is fog, a Forma-1-es versenyzéshez nem akar visszatérni.

Két napot tesztelt a múlt héten, igen versenyképes időket futott, de nem akar visszatérni a Forma-1-be Michael Schumacher. A múlt hónapi, barcelonai gyakorlás után az előző héten Jerezben a Ferrarinak segített, de csak szórakozásból.

"Jó úgy vezetni, hogy nincs már felelősség, sem kötelezettség és még a következő szezonra sem kell gondolni. Pusztán élvezem a vezetést, nincs nyomás, nincs stressz" - mondta Schumacher az autosport.com-nak adott interjújában.

Így vezet egy nyugdíjas - kattintson!

A passzión kívül azért van feladata is, amit így fogalmazott meg: "A tapasztalatom miatt szélesebb lehet a látóköröm, bizonyos dolgokat velem hamarabb érhet el a csapat, így előbb kezdhet el foglalkozni más lehetőségekkel, illetve több irányvonalat követhet. Az új szabályok miatt sok mindent kell megváltoztatni a kocsin, ha hamarabb elérünk egy általános szintre, előbb kezdhetjük a finomra hangolást".

Idén Jerezben véget ért a tesztidény, jövő január közepén valószínűleg már az új Ferrarival kezdik újra a munkát. Nem tudni, lehetőséget kap-e akkor, de ha akarják, jön és segít.

"Nem volt betervezve ez a teszt, csak a barcelonai novemberben, mégis megtörtént. Jövőre sincsenek tervek, amint elkészül az új kocsi, a versenyzőknek kell kipróbálniuk, rám csak különleges esetben lehet szükség."

Pont ilyen lehet a Bridgestone valószínűsíthető ajánlata: a japánoknak 2009-ben újra sima, slick gumikat kell szállítaniuk a Forma-1-be, a 38 éves klasszis tökéletes lenne tesztpilótának a fejlesztésekhez. Schumacher nem is tagadta, tetszene neki az ötlet.

Ha újra F-1-es autóba ül, kétségtelen, pletykálni fogják, visszatérésére készül. Ő viszont kizárta, hogy ez megtörténjen: "Egészen biztosan nem jövök vissza, eszem ágában sincs. A versenyzés stresszes, nekem már jobb kimenni néhány körre, és szórakozni. Vezetni imádok."