Január elején mutatják be az új McLaren-t

2007.12.28. 10:47
A csapat teljes vezérkarával, valamint két pilótájával, a brit Lewis Hamiltonnal és a finn Heikki Kovalainennel mutatja be új autóját a Forma-1-es McLaren-Mercedes csapata. Az ünnepi ceremóniára január 7-én Stuttgartban kerül sor.

Január 7-én Stuttgartban mutatják be a Forma-1-es McLaren-Mercedes új versenyautóját, az MP4/23-as jelzésű gépet. Az ünnepélyes bemutatót a stuttgarti Mercedes-Benz Múzeumban bonyolítják le.

Az előzetes tervek szerint a csapat nem akart nagy felhajtást a bemutatónak, végül azonban meggondolták magukat így az ünnepségen jelen lesz az istálló két pilótája, a brit Lewis Hamilton és a finn Heikki Kovalainen, továbbá a wokingi csapat teljes vezérkara, így Ron Dennis és Norbert Haug is.

Az idei világbajnokságon Hamilton a második lett a pilóták versenyében, a spanyol Fernando Alonso pedig, aki a Renault-hoz szerződött, a harmadik helyen végzett.

A konstruktőri versenyben a McLaren-Mercedes szeptemberben elvesztette az összes, addig szerzett pontját, valamint 100 millió dolláros büntetést kapott, mert Nigel Stepney, a Ferrari fejlesztésekért felelős korábbi mérnöke 780 oldalas dokumentumot adott át Mike Coughlannek, a McLaren-Mercedes azóta már menesztett vezető mérnökének.