Raikkönen: Alonsót akarom csapattársnak

2008.01.27. 08:59
Fernando Alonsóval akar egy csapatban versenyezni Kimi Raikkönen, hogy kiderüljön, melyikük a jobb pilóta. Vágya csak a Ferrarinál teljesülhet, mert kijelentette, az olaszoktól már nem szerződik másik istállóhoz, tőlük vonul vissza.

Csapattársnak akarja Fernando Alonsót a Ferrarinál Kimi Raikkönen, hogy kiderüljön, melyikük a jobb pilóta.

"Szeretnék Alonsóval egy istállóban versenyezni, mert amíg nem vezetünk egyforma kocsit, nem tudjuk meg, ki a jobb" - mondta a világbajnok a madridi Marca című lapnak adott interjújában.

Tavaly felmerült, hogy Alonso a Ferrarihoz tart; a spanyol és az olasz sajtó szerint 2009-ben ülhet át az olasz gépbe. Addig a Renault-nál szerepel, de hároméves szerződését valószínűleg felmondhatja a szezon végén, ha nem ér el elég jó eredményeket.

A kétszeres bajnok korábban nem tagadta, álma, hogy Ferrarit vezessen, de helyzetét bonyolítja, hogy Raikkönen és jelenlegi társa, Felipe Massa megállapodása csak 2009 végén jár le.

Ha összejön a nagy párharc, biztosan a Ferrarinál történik, mert a finn már nem fog máshová igazolni.

"Fogalmam sincs, meddig versenyzek, a lényeg, hogy jelenleg jól szórakozom. Ha kifut a Ferrarinál a szerződésem, harmincéves leszek, akkor döntöm el, folytatom-e. Tökéletesen érzem magam, eszem ágában sincs elmenni innét. Lesz, ami lesz, biztos, hogy ez az utolsó F1-es csapatom" - állította Raikkönen.

Ha befejezi Forma-1-es karrierjét, ralira válthat: "Eljön a nap, amikor mást akarok csinálni. Tetszik a rali, kipróbálnám."

Alonso és Raikkönen sosem voltak barátok, de kedvelik egymást, az utóbbi években olyan fokú tisztelet alakult ki közöttük, ami ritka az F1-ben. Nem gyakran, de akkor mindig elismerően szólnak a másikról.

Raikkönen ezúttal is megtette: "Nem tudom, nyerhet-e idén, az autójától függ. Ha a Renault jó gépet ad neki, vb-esélyes lesz."