Rasszista bekiabálások Hamiltonnak

2008.02.03. 14:43
A Forma-1-es McLaren-Mercedes barcelonai tesztjén a spanyol szurkolók rasszista bekiabálásokkal sértegették Lewis Hamiltont. Ezzel is jelezni kívánták, még mindig nem bocsátották meg, hogy a brit tavaly nem segítette világbajnoki címhez kedvencüket, Fernando Alonsót.

Spanyol szurkolók rasszista bekiabálásokkal sértegették Lewis Hamiltont, a McLaren-Mercedes brit pilótáját a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztelésén.

A pályaigazgató szégyelli magát

A Marca című lap szerint jól hallható volt a "k... fekete" és a "fekete sz.." gyalázkodás, amikor a 23 esztendős színes bőrű versenyző sétált a boxban. Indy Lall, az istálló tesztigazgatója próbálta elsimítani az ügyet, véleménye szerint nem ez a legalkalmasabb időpont, hogy az esettel foglalkozzanak.

Fotó: AFP

Ramon Pradera pályaigazgató ugyanakkor azonnal figyelmeztette a nézőket, hogy sportszerűen viselkedjenek, mert az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulások a világ bármely részén elfogadhatatlanok.

Alonso miatt utálják

A 2007-ben második helyen záró Hamilton azóta nem népszerű Spanyolországban, hogy összeveszett tavalyi csapattársával, az azóta a Renault-hoz igazolt, kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval.

Hamilton egész egyszerűen nem volt hajlandó első szezonjában Alonso mögött másodpilóta lenni, amit spanyol riválisa elvárt volna, emellett a csapatvezetés szimpátiáját is élvezte.