Felizgatta az új Ferrari Kimi Raikkönent

2008.02.07. 20:13
Háromból három napon javította meg a tavalyi pole pozíciós köridőt a bahreini versenypályán Kimi Raikkönen. A világbajnok majd elájult az F2008-as Ferrari tökéletességétől.

Elégedett a 2008-as Forma-1-es Ferrari teljesítményével Kimi Raikkönen, miután egymás után három napon javított körrekordot a bahreini versenypályán.

A világbajnok kedden csapattársa, Felipe Massa tavalyi első rajtkockás eredményét döntötte meg, szerdán a keddi, csütörtökön az előző napi saját csúcsa alá ment.

"Nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk, fantasztikus ilyen kocsit vezetni. Az F2008-as máris nagyon gyors" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak.

A finn utolsó ideje 1:30.455, ami bő két másodperccel jobb Massa tavalyi pole pozíciójánál.

Raikkönen viszont nem is ennek örül: "A legérdekesebb, hogy versenybeállításokkal és a szélsőségesebb időmérő-beállításokkal egyformán remek. Mindkét helyzetben kíméli a gumit" - mondta.

Az előző idényben a Ferrarival a futamokon nem volt gond, az edzéseken viszont többször is lassabbnak bizonyult a rivális McLarennél.

"Az erő egyenletesen oszlik el, a meghajtás tökéletes. Más szavakkal, az autó harmonikusan működik. Biztos vagyok benne, hogy a következő három nap ezt újra megerősíti" - fogalmazott a 28 éves pilóta, aki szombattól újra volán mögé ül.

Állítja, további rekorddöntés várható: "Egyre gyorsabban és gyorsabban mentem, tudom, könnyedén javíthatnék még az időkön, mert az autó kiváló, és a csapat mindent precízen eltervezett, még a fejlesztések menetét is. Leginkább emiatt vagyok elégedett. Tudjuk, hol tartunk, nem véletlenül leszünk egyre jobbak".

A McLaren is remek köröket futott az európai gyakorlásokon, de felmerült, az MP4/23-as modell hamar elkoptatja a hátsó gumikat, ami aggasztja kissé az angolokat. E gyengeség kijavítására még van idejük, a szezon március közepén indul, az első nagydíj 16-án, Ausztráliában lesz.