Keressük a legszebb Forma-1-es autót

2008.02.17. 12:38
Metálpiros Ferrari, ezüst McLaren, metálkék Williams vagy narancs-citrom-kék Renault? Melyik a legformásabb a tíz új F1-gép közül? Szavazzon a legklasszabbra!

Egyetlen istálló, a legkisebb, a Super Aguri nem mutatta még be 2008-as Forma-1-es autóját, a másik tíz készen áll az idényre. Sebességüket egy másik cikkünkben már nagyjából - amennyire a tesztek alapján megállapítható - összevetettük, ezúttal nézzük meg a gépeket, hogyan festenek kívülről.

A szezon esélyese, a Ferrari a pályán nem csak gyorsaságával, szépségével is kitűnik, a tavaly Monacóban bemutatott metálpiros szín különösen megbolondítja. Szép, mint mindig.

Első blikkre a rivális McLaren-Mercedes sem változott, az ezüst-piros kombináció maradt, a remek forma szintén.

A BMW valamivel jobban alakította idomait, festése és színei is gyönyörűek, nagyon egyben van. (Más kérdés, hogy egyelőre lassúnak ígérkezik.)

A Renault módosított a legtöbbet 2007-hez képest. Tavaly már az első tesztek környékén sejtették, elrontották a kocsit, idénre jócskán áttervezték. Lejjebb került az orra, mások az oldaldobozok, és olyan spéci vezetőszárnyat kapott, mint egyetlen másik ellenfele sem. Az egy éve még bizarrnak tűnő színkombinációt is mintha megszokta volna a szem. Egyszerűen jól néz ki.

Tíz F1-es autó - nézelődjön galériánkban!

A Red Bull-Renault szakasztott olyannak tűnik, mint 2007-ben, tervezői is csak azt remélik, gyorsabb és főleg megbízhatóbb lesz, mint az előd.

A Toyota szokásához híven újra összeszedte az ötleteket a riválisoktól, fényezése sem változott. Akinek bejön a piros-fehér, kedvelheti, de ennél elcsépeltebb színkombináció nincs.

Nagyot húzott a Williams-Toyota, amely egyelőre sötét metálkék. (Bizonyos fényviszonyok között feketének tűnhet.) Az istálló a 30. Forma-1-es évét ünnepli idén, ennek köszönhető a dizájnosabb szín, és az első futamig más kombinációkkal is kijönnek majd. A szezonnyitóra aztán valószínűleg visszatér a sötétkék-fehér.

A Honda tavalyi agyréme után idén sem lett sokkal jobb. A piros-fehér-zölddel pofás lenne az új modell, de lilába hajló mélykék-rikítózöld is, ráadásul a földgolyó formájában agyoncsapja az egészet. Tökmindegy persze, hogy néz ki, ha gyors, ám ez még szinte biztosan lassú is lesz a nagydíjakon.

A Toro Rossóval nem érdemes foglalkozni, kocsijuk kívül-belül ugyanaz, mint tavaly, az idényt is ezzel kezdik. Nem rossz, de semmi új.

Az újonc Force India fehér-piros-ezüst-arany kombinációja kifejezetten szépnek nem nevezhető, de legalább eredeti, és tükrözi a csapattulajdonos nagyratörő természetét: Vijay Mallya a kocsit is magáról el nevezte VJM01-nek.