Megtaláltuk a legszebb Forma-1-es autót

2008.03.01. 10:32
A Ferrari F2008-as modelljét találták legszebbnek olvasóink a múlt hét végén indított szavazásunkon. Második a McLaren. De miért pont a Williams a harmadik?

Mi kerestük, önök kiválasztották a tíz idei Forma-1-es autó közül a legszebbet: a Ferrarit. Mint mindig, újra a piros csodagép a legklasszabb, állíthatjuk múlt hét vasárnap megjelent cikkünk alapján.

Az F2008-as modell mintegy 4000 szavazatot kapott, a második McLaren-Mercedes MP4/23-as mindössze 1200-at, és éppcsak megelőzte a harmadik Williams-Toyota FW30-ast.

Nézze meg újra a 3 legszebb autót - galéria

A többiek a súlyosan vert mezőnyt jelentik, bár úgy érezzük, néhány olvasónk nem a kocsik formáját, színét, kinézetét vette figyelembe, hanem kedvenc istállóját támogatta.

Azért szavaztam a

Nem is vártunk persze elfogulatlan, semleges szurkolói döntést, és legalább kiderült, ki hazánkban a kedvenc.

A világbajnok Kimi Raikkönen is hozhatott néhány voksot, tapasztalataink szerint ő a magyar ember favoritja.

Az F2008-as fölényéhez hozzájárulhatott, hogy teszteredményei alapján már most, a szezon kezdete előtt három héttel igen sikeresnek tűnik.

A McLaren dobogós helyére számítottunk, a Williamsé ellenben teljes meglepetés. Örömteli, hogy a még mindig független csapat, amely 30. szezonját kezdi a Forma-1-ben, ilyen előkelő helyen áll önöknél. Azt sejtjük, a hilles, villeneuve-ös, de mindenekelőtt manselles éveket még mindig nem felejtették el. Vagy csak ennyire bejön a sötétmetál szín?

Mindegy is, a lényeg, hogy az FW30 olyan népszerű teameket vert le, mint a Renault és a BMW. Egyelőre csak a szavazáson, de az eddigi tesztek után nem lehet kizárni, hogy a pályán is megelőzi gazdagabb - de semmiképp sem szebb - ellenfeleit.