Vihar csaphat Raikkönenékre Malajziában

2008.03.19. 11:08
Nyolcvan százalék, hogy esni fog a hétvégi F1-nagydíjon: villámlás, zivatar, csapadék az előrejelzés mindhárom napra.

Heves zivatarok tehetik izgalmassá a hétvégi Malajziai Nagydíjat: a pénteki-szombati edzésekre 80-85 százalék a csapadék esélye, a vasárnapi futamra 60-65.

A weather.msm.com adatai alapján Sepangban az első két napon hosszabb esők lehetnek, a weather.com viharos időjárást jelez mindhárom napra.

Lewis Hamilton a tavalyi Japán GP-n

A víz különösen látványossá és veszélyessé teheti a Forma-1-es futamot, mert idén már nincs kipörgésgátló a kocsikban, azaz a pilóták csak saját érzékeire hagyatkozhatnak. Sokkal könnyebb kicsúszni, megpördülni.

Még a legjobbak is gondban lehetnek néha, de azért nekik, Lewis Hamiltonnak, Fernando Alonsónak, Kimi Raikkönennek kedvezhetnek a nehezített körülmények. Persze biztos, ha választhatnának, szárazon köröznének, kivétel talán a kétszeres világbajnok, aki gyengébb Renault-jával az eső miatt partiban lehet a leggyorsabbakkal.

Legutóbb a tavalyi Kínai Nagydíjon voltak zivatarok, akkor Kimi Raikkönen győzött. Az utolsó végig csapadékos futamot, a Japán GP-t Hamilton nyerte.

Malajziában magyar idő szerint péntek hajnalban kezdődnek a tréningek, az időmérő szombat reggel hét órakor, a nagydíj vasárnap nyolckor indul.