Alonso tényleg Raikkönen csapattársa lesz?

2008.03.27. 08:25
Nem tagadja Fernando Alonso, hogy 2009-ben a Ferrarihoz szerződhet. A kétszeres világbajnok a spanyol AS című lapnak beszélt esetleges csapatváltásáról, amit a Ferrari cáfol.

Nem zárja ki Fernando Alonso, hogy jövőre Ferrariban folytassa karrierjét. A kétszeres F1-bajnok a madridi AS című lapnak nyilatkozta: "Elhagyhatom a Renault-t a szezon végén. Lehetőségem van rá, hogy átüljek a lehető legjobb autóba, és egyértelmű, a Ferrari az egyik legjobb."

A 26 éves pilóta tavaly decemberben egyéves McLaren-kitérő után szerződött vissza a Renault-hoz, amivel 2005-ben és 2006-ban vb-t nyert. Autójuk január végi bemutatóján elmondta, nem biztos, hogy 2009-ben is a franciáknál marad.

Nem tudni, hány évre kötelezte el magát jelenlegi istállójához, de az teljesen biztos, van a megállapodásban opció, amivel távozhat tőlük az első idény után.

A Ferrari már tavaly szeptemberben fölmerült mint következő opció, az olasz és a spanyol sajtó heteken át írt arról, hogy tárgyalnak, de végül az olaszok 2009-ig hosszabbítottak Felipe Massával. A másik ferraris, Kimi Raikkönen szintén 2009-ig van hozzájuk kötve.

Raikkönen és Alonso, Ferrari, 2009

Massa idén két nullapontos versennyel nyitott, mindkétszer hibázott, kicsúszott. (Igaz, először motorhiba miatt kellett végleg feladnia.)

"Korai még csapatváltásokról beszélni és pletykálni, de Massának két rossz futama volt, és ez elindította a spekulálást. Logikus, de mint említettem, túl korai" - nyilatkozta Alonso.

A brit The Times azt feltételezi, a kétszeres világelső és a Ferrari már megegyezett a háttérben, de az újság egy cáfoló nyilatkozatot kapott a szóvivőtől: "Nincs megállapodás Fernando és a Ferrari között. Két szerződtetett pilótánk van a következő szezonra, Kimi Raikkönen és Felipe Massa."

Tavaly ősszel az olasz újságok azt írták, Massát Jean Todt akarja megtartani, akinek fia, Nicolas Todt a brazil menedzsere. A francia szakember viszont a múlt héten lemondott a Ferrarinál betöltött csapatelnöki pozíciójáról, vagyis már nincs beleszólása a történésekbe.

Kimi Raikkönen az idény elején azt mondta, kifejezetten szeretne a spanyol mellett versenyezni, mert így kiderülne, melyikük a jobb. Kölcsönösen tisztelik egymást, semmi problémájuk nem volt a múltban, fura riválisi kapcsolat van köztük: nagyjából csak a másikat tartják magukkal egy szinten lévő pilótának, különösen Alonso Raikkönent.

Alonso távozásának esélyét erősíti továbbá, hogy a finnt nagyon hasonló módon szerezte meg a Ferrari. Leigazolását 2006 szeptemberében ismerték el, de később kiderült, már 2005 végén megállapodtak vele. Közel egy éven át titkolták, többször konkrétan letagadták megegyezésüket.

Az Alonso-Ferrari lehetőség Flavio Briatore Renault-menedzser szerint nem létezik. "Időpocsékolás álmokról beszélni. Fernando nagyszerű sportember, aki mindig a maximumot nyújtja, én meg sosem kommentálok pletykákat" - kommentálta a pletykát Briatore az AP hírügynökségnek.