Nem mond le az orgiázó Forma-1-elnök

2008.04.01. 16:50
Folytatni akarja munkáját a Nemzetközi Autós Szövetség elnökeként Max Mosley, akinek náciorgiás videója hétfőn került nyilvánosságra. Forma-1-es kollégái megosztottak távozásával kapcsolatban.

Nem távozik a Nemzetközi Autós Szövetség elnöki posztjáról Max Mosley, akinek náci orgiáját hétfőn leplezte le a News of the World angol bulvárlap. A sportvezető azóta sem cáfolta a történteket, ezek szerint a videófelvételeken valóban ő látható. Az Autosport.com úgy értesült, Mosley folytatni akarja munkáját a szervezet, így a Forma-1 élén is.

Az újság állítja, ötórás film van a birtokában, ebből másfél perces részletet közölt honlapján.

Mosleyt brit zsidó szervezetek vezetői lemondásra szólították föl, néhány volt Forma-1-es pilóta szintén, kollégája és barátja, Bernie Ecclestone, akivel együtt vezetik a sorozatot, megvédte. Szerinte nem kellene távoznia, de attól intette, hogy a hétvégi bahreini futamra elutazzon.

A 67 éves Mosley el akart menni a Közel-Keletre, ahol sejkekkel találkozott volna, ám Ecclestone szerint jobb, ha kihagyja az utat, mert az újságírók csak vele foglalkoznának, elterelve a figyelmet az eseményről.

Az FIA nem közölte, ott lesz-e az elnök, vagy sem, de valószínű, Nagy-Britanniában marad.

Jody Sheckter 1979-es világbajnok szerint mindenképp le kell mondania Mosleynak, kérte a sajtót, indítson ellene összehangolt kampányt.

Egyelőre nem tudni, ki buktatta le, a vele szórakozó kurvák egyéni akciója volt, hogy a sztorival pénzt szerezzenek a News of the Worldtől, vagy szándékosan csinálta a a felvételt néhány rosszakarója.

Mosleynak komoly szerepe volt a tavalyi kémbotrány végén hozott ítéletben, amikor régi ellenfele, Ron Dennis istállóját, a McLarent súlyosan megbüntették.