Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem mond le az orgiázó Forma-1-elnök

2008.04.01. 16:50
Folytatni akarja munkáját a Nemzetközi Autós Szövetség elnökeként Max Mosley, akinek náciorgiás videója hétfőn került nyilvánosságra. Forma-1-es kollégái megosztottak távozásával kapcsolatban.

Nem távozik a Nemzetközi Autós Szövetség elnöki posztjáról Max Mosley, akinek náci orgiáját hétfőn leplezte le a News of the World angol bulvárlap. A sportvezető azóta sem cáfolta a történteket, ezek szerint a videófelvételeken valóban ő látható. Az Autosport.com úgy értesült, Mosley folytatni akarja munkáját a szervezet, így a Forma-1 élén is.

Az újság állítja, ötórás film van a birtokában, ebből másfél perces részletet közölt honlapján.

Mosleyt brit zsidó szervezetek vezetői lemondásra szólították föl, néhány volt Forma-1-es pilóta szintén, kollégája és barátja, Bernie Ecclestone, akivel együtt vezetik a sorozatot, megvédte. Szerinte nem kellene távoznia, de attól intette, hogy a hétvégi bahreini futamra elutazzon.

A 67 éves Mosley el akart menni a Közel-Keletre, ahol sejkekkel találkozott volna, ám Ecclestone szerint jobb, ha kihagyja az utat, mert az újságírók csak vele foglalkoznának, elterelve a figyelmet az eseményről.

Az FIA nem közölte, ott lesz-e az elnök, vagy sem, de valószínű, Nagy-Britanniában marad.

Jody Sheckter 1979-es világbajnok szerint mindenképp le kell mondania Mosleynak, kérte a sajtót, indítson ellene összehangolt kampányt.

Egyelőre nem tudni, ki buktatta le, a vele szórakozó kurvák egyéni akciója volt, hogy a sztorival pénzt szerezzenek a News of the Worldtől, vagy szándékosan csinálta a a felvételt néhány rosszakarója.

Mosleynak komoly szerepe volt a tavalyi kémbotrány végén hozott ítéletben, amikor régi ellenfele, Ron Dennis istállóját, a McLarent súlyosan megbüntették.