Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ki akarják rúgatni Mosleyt az F1-csapatok

2008.04.03. 16:10
Napjai vannak az FIA élén Max Mosleynak, akinek orgiáját hét végén leplezte le egy angol bulvárlap: a Forma-1 öt legpénzesebb csapatából négy a távozását akarja.

Elítéli Max Mosleyt orgiája miatt, illetve leváltását javasolja az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnöki posztjáról a McLaren-Mercedes, a BMW, a Toyota és a Honda istálló.

A két német motorgyártó közleményt adott ki, amiben szégyenletesnek nevezi Mosley cselekedetét, ami pozíciójából adódóan globálisan befolyásolja az egész motorsportot, így őket is. Komoly reakcióra számítanak Mosleyval szemben az FIA-től.

A 67 éves sportvezetőt vasárnap leplezte le a News of the World című bulvárlap, amint kurvákkal szerepjátékos orgiát tartott. A képekből egyértelműen náci külsőségekre is lehet következtetni, bár Mosley ezt tagadja.

A Toyotát nem győzte meg, közleményükben rasszistának és antiszemitának tartják, a cég kéri az FIA-t, a körülmények megvizsgálása után döntsön az elnökről, aki szerintük nem felel meg a poszttal járó morális elvárásoknak.

A Honda csatlakozott hozzájuk, és állítja, a Forma-1 megítélése károsodott a történtek miatt.

Mosley bocsánatkérő levelében kijelentette, folytatni akarja munkáját, ám a fentiekből egyértelmű, az F1 öt leggazdagabb, így legbefolyásosabb istállójából négy ellene van. Egyedül a Ferrari nem közölte álláspontját.

A hét végi Bahreini Nagydíjat felügyelő Sejk Salman Bin Hamad Al-Khalifa bahreini herceg megkérte Mosleyt, mondja le a futamra tervezett látogatását, inkább ne utazzon el.

Mosley Londonban marad, továbbra is tagadja a képekből tükröződő antiszemita vádakat, szinte biztos, szándékosan leplezték le valamilyen távolabbi cél miatt, de kilátásai a folytatásra nem túl jók. A legvalószínűbb, hogy napjai vagy hetei vannak hátra az FIA élén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?