Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamilton: Katasztrofálisan vezettem

2008.04.07. 13:29
Pályafutása első válságába került Lewis Hamilton a Bahreini GP-n: amit csak lehetett, elrontott, a pontversenyben két helyet esett vissza. De nem esik kétségbe, azt állítja javítani fog.

Leggyengébb Forma-1-es versenyét futotta vasárnap Lewis Hamilton Bahreinben: elrontotta a rajtot, harmadikról tizediknek esett vissza, majd a második körben hátulról belement Fernando Alonso autójába, összetörte gépe vezetőszárnyát. Kénytelen volt a boxba hajtani, hogy kicseréljék, így utolsóként folytathatta.

"Katasztrofális futam volt, gyengén vezettem, cserbenhagytam a csapatom. Az első pillanattól rosszul alakult, néhány ponttal helyrehozhattam volna valamennyit a hibákból, de még az sem sikerült. Összeütköztem Fernandóval, ez tönkre is tette a versenyem. Csak magamat hibáztathatom" - idézte Hamiltont az autosport.com.

A 23 éves pilóta alig tudott előrébb jönni balaesetét követően, tizenharmadikként futott célba. A pontversenyben így harmadiknak esett vissza az élről, öt egységgel a vezető Kimi Raikkönen mögé.

Az Alonso-koccanásról, mivel egyenes vonalon történt, feltételezni lehetett, hogy excsapattársa talán szándékosan szívatta meg, de Hamilton szerint a spanyol nem tett semmi rosszat.

"Mögötte voltam, jobbra mozdultam, ő is jobbra mozdult, aztán már a farába értem. Az ilyesmi benne van a versenyzésben."

Behreinben eltűnt a dűnék között

Az angol egy pillanatig sem állította, hogy Alonso vétkes lenne, a kétkedő szakértőket és újságírókat Bahreinben Pat Symonds Renault-mérnök nyugtatta meg, amikor bemutatta a kétszeres bajnok autójának telemetriai adatát: 227 km/órával ment, padlógázon gyorsított, vagyis Hamilton volt türelmetlen.

Az alig több mint egy éve Forma-1-pilóta Hamilton tavaly második lett a világbajnokságban, mert az utolsó futamokon hibázott, de az idei nyitóversenyt Ausztráliában simán nyerte. Azóta viszont karrierje első válságát éli, legutóbb, Malajziában csak ötödik lett, miután kerékcseréjét elrontották. Bahreinben a pénteki szabadedzésen rommá törte autóját, szerelői rendbe hozták, de fejben nem tudtak rajta segíteni.

"Elkerülhetetlen volt, előbb-utóbb meg kellett történnie. Eddig remekül futottam a Forma-1-ben, de ez is része a játéknak. Messze még a vb vége, ne írjanak le azonnal" - reagált a krízishelyzetre Hamilton.

A britnek három hete van kipihenni a kudarcokat, a vb a McLaren egyik hagyományosan kedvenc pályáján, Barcelonában folytatódik.

"Nem aggódom, gyorsak vagyunk, a következő nagydíjon jobbak leszünk. Emelt fejjel megyek tovább, megpróbálok javítani. Az önbizalmam nem változott."