Hamilton: Katasztrofálisan vezettem

2008.04.07. 13:29
Pályafutása első válságába került Lewis Hamilton a Bahreini GP-n: amit csak lehetett, elrontott, a pontversenyben két helyet esett vissza. De nem esik kétségbe, azt állítja javítani fog.

Leggyengébb Forma-1-es versenyét futotta vasárnap Lewis Hamilton Bahreinben: elrontotta a rajtot, harmadikról tizediknek esett vissza, majd a második körben hátulról belement Fernando Alonso autójába, összetörte gépe vezetőszárnyát. Kénytelen volt a boxba hajtani, hogy kicseréljék, így utolsóként folytathatta.

"Katasztrofális futam volt, gyengén vezettem, cserbenhagytam a csapatom. Az első pillanattól rosszul alakult, néhány ponttal helyrehozhattam volna valamennyit a hibákból, de még az sem sikerült. Összeütköztem Fernandóval, ez tönkre is tette a versenyem. Csak magamat hibáztathatom" - idézte Hamiltont az autosport.com.

A 23 éves pilóta alig tudott előrébb jönni balaesetét követően, tizenharmadikként futott célba. A pontversenyben így harmadiknak esett vissza az élről, öt egységgel a vezető Kimi Raikkönen mögé.

Az Alonso-koccanásról, mivel egyenes vonalon történt, feltételezni lehetett, hogy excsapattársa talán szándékosan szívatta meg, de Hamilton szerint a spanyol nem tett semmi rosszat.

"Mögötte voltam, jobbra mozdultam, ő is jobbra mozdult, aztán már a farába értem. Az ilyesmi benne van a versenyzésben."

Behreinben eltűnt a dűnék között

Az angol egy pillanatig sem állította, hogy Alonso vétkes lenne, a kétkedő szakértőket és újságírókat Bahreinben Pat Symonds Renault-mérnök nyugtatta meg, amikor bemutatta a kétszeres bajnok autójának telemetriai adatát: 227 km/órával ment, padlógázon gyorsított, vagyis Hamilton volt türelmetlen.

Az alig több mint egy éve Forma-1-pilóta Hamilton tavaly második lett a világbajnokságban, mert az utolsó futamokon hibázott, de az idei nyitóversenyt Ausztráliában simán nyerte. Azóta viszont karrierje első válságát éli, legutóbb, Malajziában csak ötödik lett, miután kerékcseréjét elrontották. Bahreinben a pénteki szabadedzésen rommá törte autóját, szerelői rendbe hozták, de fejben nem tudtak rajta segíteni.

"Elkerülhetetlen volt, előbb-utóbb meg kellett történnie. Eddig remekül futottam a Forma-1-ben, de ez is része a játéknak. Messze még a vb vége, ne írjanak le azonnal" - reagált a krízishelyzetre Hamilton.

A britnek három hete van kipihenni a kudarcokat, a vb a McLaren egyik hagyományosan kedvenc pályáján, Barcelonában folytatódik.

"Nem aggódom, gyorsak vagyunk, a következő nagydíjon jobbak leszünk. Emelt fejjel megyek tovább, megpróbálok javítani. Az önbizalmam nem változott."