Raikkönen: A BMW beelőz és nyer

2008.04.08. 15:23
A második legerősebb csapat volt a hét végén Bahreinben a BMW, és a győztes Ferrari legnagyobb riválisa lett. A McLarenek lemaradtak, Kimi Raikkönen szerint a német csapat hamarosan nyerni fog.

Megverte a BMW a McLareneket, és a Ferrari legnagyobb riválisának bizonyult a hét végi Bahreini Nagydíjon. Lengyel pilótája, Robert Kubica az időmérőn megszerezte az első rajthelyet, és a versenyben is szorongatta az egyik olasz autót, Kimi Raikkönenét.

"A BMW-k nagyon közel kerültek hozzánk - idézte a Ferrari hivatalos honlapja a világbajnokot. - Kubicát szerencsére sikerült megelőznöm, valamilyen gondja lehetett. Fontos pillanat volt, mert tudta velem tartani a lépést."

A finn a harmadik körben ment el Kubica mellett, aki a hajrában a sarkába került, és mindössze másfél másodperccel mögötte ért célba.

A látszat ellenére itt a Ferrari előzte a BMW-t

Az eddig a Ferrarival egyforma erősnek tartott McLareneket simán verte, de nemcsak Kubica, hanem mögötte végző csapattársa, a negyedik Nick Heidfeld is. Heikki Kovalainen csak ötödikként futott be, pedig semmilyen problémája nem akadt.

"Korábban azt mondtam, idén minden egyes helyezésért küzdeni kell. Nem lepne meg, ha a BMW nyerne néhányszor. Jönnek futamok, amikor erősebbek lesznek, mint mi, és igaz ez a McLarenre is" - fogalmazott Raikkönen.

Az angol istálló vezető pilótája, Lewis Hamilton a bahreini versenyt elszúrta, de ígéri, javítani fog.