Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sebastian Vettel jövőre átül a Red Bullhoz

2008.04.16. 16:51
Jövőre a Red Bull Racing pilótája lesz Sebastian Vettel, az üdítőgyártó fiókcsapatából, a Toro Rossótól lépteti följebb. Két év múlva viszont valószínűleg vissza kell engednie a BMW-hez.

Feljebb léphet a Red Bull első számú istállójához, a Red Bull Racinghez a fiókcsapat Toro Rossótól Sebastian Vettel.

A húszéves pilótával a cég minden tagja elégedett, az autosport.com című lapnak Helmut Marko Red Bull-tanácsadó, Franz Tost Toro Ross-főnök és Gerhard Berger, a kisebb istálló tulajdonosa egyaránt dicsérte.

Az RBR-nél jelenleg Mark Webber és David Coulthard versenyez, valamelyiküknek távoznia kell, ha Vettel valóban vált. Valószínűbb, hogy a 38 éves skótot teszik ki. Az sem kizárt, hogy egyszerűen helyet cserél a 20 éves némettel.

Sebastian Vettel a szponzor sapkájában

Vettel előléptetése nem meglepő, várható is, mindkét csapat Dietrich Mateschitzé, aki egyik autójából a másikba ülteti versenyzőjét. Ráadásul a Toro Rossót árulja, ha elkel, Vettelnek biztosan az anyacsapattal kell maradnia, mert a Red Bull-lal van még kétéves szerződése.

Nem kizárt viszont, hogy utána vissza kell térnie nevelőistállójához, a BMW-hez, ahol még szintén nem mondtak le róla.

Tinédzserként mutatkozott be tavaly Vettel az Amerikai Nagydíjon, majd a Magyar GP-től kezdve a Toro Rosso színeiben rendszeresen indul.