Mária
18 °C
28 °C

Sebastian Vettel jövőre átül a Red Bullhoz

2008.04.16. 16:51
Jövőre a Red Bull Racing pilótája lesz Sebastian Vettel, az üdítőgyártó fiókcsapatából, a Toro Rossótól lépteti följebb. Két év múlva viszont valószínűleg vissza kell engednie a BMW-hez.

Feljebb léphet a Red Bull első számú istállójához, a Red Bull Racinghez a fiókcsapat Toro Rossótól Sebastian Vettel.

A húszéves pilótával a cég minden tagja elégedett, az autosport.com című lapnak Helmut Marko Red Bull-tanácsadó, Franz Tost Toro Ross-főnök és Gerhard Berger, a kisebb istálló tulajdonosa egyaránt dicsérte.

Az RBR-nél jelenleg Mark Webber és David Coulthard versenyez, valamelyiküknek távoznia kell, ha Vettel valóban vált. Valószínűbb, hogy a 38 éves skótot teszik ki. Az sem kizárt, hogy egyszerűen helyet cserél a 20 éves némettel.

Sebastian Vettel a szponzor sapkájában

Vettel előléptetése nem meglepő, várható is, mindkét csapat Dietrich Mateschitzé, aki egyik autójából a másikba ülteti versenyzőjét. Ráadásul a Toro Rossót árulja, ha elkel, Vettelnek biztosan az anyacsapattal kell maradnia, mert a Red Bull-lal van még kétéves szerződése.

Nem kizárt viszont, hogy utána vissza kell térnie nevelőistállójához, a BMW-hez, ahol még szintén nem mondtak le róla.

Tinédzserként mutatkozott be tavaly Vettel az Amerikai Nagydíjon, majd a Magyar GP-től kezdve a Toro Rosso színeiben rendszeresen indul.