A kis Schumacher már gokartozik

2008.04.22. 11:04
Michael Schumacher fia egy spanyol gokart bajnokságban versenyez, a hétvégén indult első futamán. A 9 éves Mick 8. és 10. hellyel kezdett, gépét az a szakember készíti fel, aki Fernando Alonsónak is segített kartos éveiben.

Elindult első gokartversenyén Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia. A kilencéves srác Katalóniában, egy spanyol sorozat 7-11 éves korosztálynak tartott futamán 8. és 10. helyezéssel mutatkozott be a hétvégén.

Az as.com tudósítása szerint a fiút apai nagyapja és néhány testőr kísérte Gironába. Azért pont oda, mert a kétszeres rali-világbajnok Carlos Sainz fia Németországban, Schumacherék kartcsapatában indul, cserébe meghívták a kis Schumachert.

A család szerette volna titokban tartani Mick debütálását, aki ezért anyja leánykori nevén szerepelt. A spanyol újságíróknak feltűntek a kisfiút körülvevő testőrök, így hamarosan kiderült, ki az M. Betsch álnév tulajdonosa.

A sorozatban mindenki egyforma géppel indul, amiket Fernando Alonso felfedezője, Genis Marcó készít fel és szállít, emiatt volt az Alonso-felirat Mick Schumacher négykerekűjén is.

A bajnokságból még három forduló van, hamarosan újra volán mögé ül a világbajnok-utód.