Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kis Schumacher már gokartozik

2008.04.22. 11:04
Michael Schumacher fia egy spanyol gokart bajnokságban versenyez, a hétvégén indult első futamán. A 9 éves Mick 8. és 10. hellyel kezdett, gépét az a szakember készíti fel, aki Fernando Alonsónak is segített kartos éveiben.

Elindult első gokartversenyén Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia. A kilencéves srác Katalóniában, egy spanyol sorozat 7-11 éves korosztálynak tartott futamán 8. és 10. helyezéssel mutatkozott be a hétvégén.

Az as.com tudósítása szerint a fiút apai nagyapja és néhány testőr kísérte Gironába. Azért pont oda, mert a kétszeres rali-világbajnok Carlos Sainz fia Németországban, Schumacherék kartcsapatában indul, cserébe meghívták a kis Schumachert.

A család szerette volna titokban tartani Mick debütálását, aki ezért anyja leánykori nevén szerepelt. A spanyol újságíróknak feltűntek a kisfiút körülvevő testőrök, így hamarosan kiderült, ki az M. Betsch álnév tulajdonosa.

A sorozatban mindenki egyforma géppel indul, amiket Fernando Alonso felfedezője, Genis Marcó készít fel és szállít, emiatt volt az Alonso-felirat Mick Schumacher négykerekűjén is.

A bajnokságból még három forduló van, hamarosan újra volán mögé ül a világbajnok-utód.