Jolán
2 °C
4 °C

Az autó szilánkokra tört, a pilóta kiszállt

2008.04.29. 06:40
Bokatöréssel úszott meg egy 300 kilométer/óra fölötti bukást Stéphane Ortelli a monzai hosszú távú autóversenyen. Kocsija szilánkokra tört, ő saját lábán sántikált el a roncstól bokatörése van.

Hétszer szaltózott, miután 300 kilométer/órás tempó fölött a levegőbe emelkedett Stéphane Ortelli Courage-Oreca versenyautója a monzai 1000 kilométeres versenyen, majd a talpán állt meg. A pilóta kivette a kormányt, kikászálódott a roncsból és a mentőhöz bicegett.

Az autóból a vezetőülés környékén kívül semmi nem maradt, hihetetlen, hogy Ortelli bokatöréssel megúszta a bukást.

Ortelli hatalmas bukása a tévéközvetítésből

Defekt, felfüggesztéstörés, esetleg fékhiba miatt a gép a pálya leggyorsabb pontján tört ki, szinte felszállt, röptében centikkel kerülte el Allan McNish Audiját, több száz méter bucskázás után a szalagkorlát mellett landolt.

A Le Mans-szériában együléses, fedett kerekes, mintegy 700 lőerős kocsik versengenek, minimum 1000 kilométeres, maximum 24 órás távon. Az olaszországi a második forduló volt idén, az ex-Forma-1-es peugeot-s duó, Pedro Lamy és Stéphane Sarrazin győzött.

Egy néző felvétele a balesetről

A 38 éves, 1998-as Le Mans-i 24 órás-győztes Ortelli néhány hét múlva újra volán mögé ülhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?