Raikkönennek puha gumival nem megy

2008.05.23. 15:46
Tart az új gumikkal kapcsolatos problémáktól a Monacói Nagydíjon Kimi Raikkönen. A Ferrari pilótája elismerte, szenvedtek a Bridgestone szuperlágy változatával a csütörtöki szabadedzésén. A McLarennek fekszik a típus.

Nem megy a Ferrarinak Monacóban a szuperlágy abroncsokon: Kimi Raikkönen és Felipe Massa bőven Lewis Hamilton mögött végzett a csütörtöki második szabadedzésen.

"Normális nap volt, a használt abroncsokon gyorsak voltunk, de az újakon délután szenvedtünk egy kicsit. Nagyon figyelmesen kell átnéznünk az adatokat, hogy rájöjjünk, hogyan gyorsulhatnánk" - nyilatkozta Raikkönen.

Az olasz csapat problémáit a Bridgestone új típusa okozza, amit idén először szállít nagydíjra a japán gyártó. Az alap keményebb összetétel mellé Monacóban a szokásosnál jóval puhábbat kell kötelezően választaniuk a versenyzőknek.

A mclarenes Lewis Hamilton pénteken szárnyalt ezekkel, a Ferrarik lemaradtak.

"Van még időnk, nem vagyok különösebben nyugtalan. Legalábbis még nem" - árulta el a világbajnok.

Tavaly a McLaren könnyedén győzött Monacóban, Massa messze lemaradva lett harmadik, Raikkönennek az időmérőn vétett hibája miatt esélye sem volt a dobogóra.

Monte-Carlóban pénteken szokás szerint pihenhetnek a versenyzők, a program szombaton folytatódik egy újabb szabadedzéssel és az időmérővel. Vasárnap a rajt délután 14 órakor lesz.