Raikkönen elnézést kért, Hamilton ugrált

2008.05.26. 15:41
Jól ment Lewis Hamiltonnak Monacóban: megnyerte a futamot és átvette a vezetést a világbajnokságban. Ellenfele, Kimi Raikkönen és tavalyi nagy riválisa, Fernando Alonso ütközött, majd bocsánatot kért.

Győzött és örült a Monacói Nagydíjon Lewis Hamilton, két legnagyobb riválisa, az idei ellenfél, Kimi Raikkönen és a tavalyi, Fernando Alonso pontot sem szerzett.

A mclarenes tavaly kiakadt, amikor csapata nem engedte neki támadni a vezető, később nyerő csapattársát, Alonsót, idén viszont szabad volt előtte az út.

Az istálló egyik tagja rádióbeszélgetésükben utalt a 2007-ben történtekre: "Gratulálunk, Lewis, ha egy évvel később is, de megvan."

Az angol nagyon örült, főleg, hogy a világbajnokság vezetését is átvette Raikkönentől.

"Karrierem fénypontja ez a siker, egész életemben emlékezni fogok rá. Köszönöm a csapatnak és a családomnak" - nyilatkozta.

A finn nem volt boldog, kétszer törte össze autóját, a második hibájánál Adrian Sutilt ütötte ki a futamból. A fiatal német a gyenge Force India-Ferrarival a 18. helyről rajtolva jött föl negyediknek az esőben, élete legjobb versenyét futotta. Szűk tíz perccel a leintés előtt viszont Raikkönen autója hátulról az övének ütközött.

Sutil a boxban elsírta magát, vigasztalhatatlan volt, az istálló technikai igazgatójával, Mike Gascoyne-nal a felügyelőknél bepanaszolták a ferrarist. Büntetést persze nem kapott a világbajnok, egyértelmű, hogy átlagos versenybaleset történt.

"A fékeim hidegek voltak, a hátsók blokkoltak, és volt ott egy hupli a pályán. Sajnos beleütköztem, ami szomorú, mert nem gyakran versenyezhet pontokért. Sajnálom, de nem tudtam mit csinálni" - kért bocsánatot később Raikkönen.

Alonso ugyanezt tette, ő Heidfeld kocsiját fordította keresztbe egy elfuserált előzési kísérletnél.

"Ott próbáltam megelőzni Heidfeldet, ahol nem lehet, persze Monacóban sehol sem lehet. Vagyis az én hibám volt" - idézte a kétszeres bajnokot az autosport.com.

Raikkönen végül kilencedikként, Alonso tizedikként ért célba.