Berger válthatja a szexbotrányos Mosleyt

2008.05.29. 11:01 Módosítva: 2015.05.22. 01:45
Szexbotránya miatt jövő kedden meneszthetik a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) éléről szexbotránya miatt Max Mosleyt, utóda Gerhard Berger lehet. Az osztrák expilóta a Forma-1 második legfontosabb vezetőjévé válna. Berger állítólag Bernie Ecclestone F1-vezér bizalmasa.

Átveheti az FIA-elnök Max Mosley helyét Gerhard Berger akár már júniusban – állítja a The Times című napilap.

Mosleyról március végén közölt náci motívumokat tartalmazó szexvideót a News of the World bulvárújság, a sportvezető helye ezután vált bizonytalanná.

tororosso

Június 3-án a szervezet belső bizalmi szavazást tart, ha többséget kap, Mosley megtarthatja pozícióját, ha kisebbségben marad, mennie kell.

Utóbbi esetben helyére a legújabb jelölt a 48 éves, ex-Forma-1-pilóta Berger, aki jelenleg a Scuderia Toro Rosso társtulajdonosa.

Egy múlt heti, Mosley és Bernie Ecclestone F1-főnök közötti levélváltásból kiderült, utóbbi szeretné, ha az elnök mielőbb távozna. A csapatok is ezt akarják, a történtek óta nem hajlandóak tárgyalni Mosleyval.

Az autosport.com szerdán hozzájutott egy másik levélhez, amit az FIA-alelnök Marco Lucchesi küldött Mosleynak, és egyezséget ajánlott: nem lesz bizalmi szavazás, ha a botrányba keveredett vezető még idén novemberben, egy évvel mandátuma lejárta előtt önként lemond.

Mosley a megegyezést visszautasította, sorsa jövő kedden dőlhet el.