Nem büntették Mosleyt a szexbotrányáért

2008.06.03. 15:02
Nagy többséggel nyerte a bizalmi szavazást Max Mosley, 2009 őszéig biztosan ő vezeti a Nemzetközi Autós Szövetséget (FIA). A döntés meglepetésnek számít.

Az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnöke maradhat a szexbotrányba keveredett Max Mosley: kedden a szövetség titkos bizalmi szavazásán nagy többséggel győzött.

A gazzetta.it és az autosport.com úgy értesült, a tagszövetségek képviselői 103:55 arányban voksoltak a sportvezető mellett, illetve ellen. Az eredményt később az FIA közleményben megerősítette.

Mosley sikere azt jelenti, legalább 2009 őszéig, mandátuma lejártáig ő irányítja a Forma-1-et is felügyelő szövetséget, vagyis Bernie Ecclestone-nal együtt a sorozat legfontosabb embere marad.

Mosley 1993-ban került az FIA élére, de helyzete megrendült, amikor márciusban egy angol bulvárlap videót közölt orgiájáról.

A filmen náci motívumok is feltűntek, júniusig szinte összes kollégája lemondásra szólította, menekülési paktumot ajánlottak neki, de ő mindent visszautasított. Ecclestone is ellene volt, távozását akarta.

Több újsággal még perben áll a videó közlése miatt, de pozícióját már megmentette.

Munkája nem lesz könnyű, a Forma-1-es csapatok megbízottai március óta nem hajlandóak vele tárgyalni, ahol tudják, próbálják ellehetetleníteni.