Öt mogyoródi győztessel indul a Forma-1

2008.07.31. 10:28
Huszonkét év után először fordul elő, hogy egyszerre öt korábbi Magyar Nagydíj-győztes rajtol a Hungaroringen. Válassza ki, közülük nyer-e valaki ismét, vagy új nyertese lesz a mogyoródi versenynek.

Öt korábbi Magyar Nagydíj-győztes áll rajthoz a hétvégén, hogy megismételje eddigi egyetlen sikerét. A mclarenes Lewis Hamilton, a ferraris Kimi Raikkönen, a renault-s Fernando Alonso és a két hondás, Jenson Button és Rubens Barrichello hajt azért, hogy másodszor is nyerjen a Hungaroringen.

Az eddigi 22 futamon maximum négy versenyző próbálkozott az ismétléssel, öten még soha.

5f1

Hat éve Barrichello, 2003-ban Alonso győzött, 2004 a már visszavonult Michael Schumacheré lett. Következett Raikkönen, 2006-ban Button, tavaly Hamilton.

Ha a fiatal angol ismételne, ritka elitcsapatba kerülne: csak világbajnokok dupláztak Mogyoródon, Mika Hakkinen, Jacques Villeneuve, Ayrton Senna és Nelson Piquet. Legutóbb a finn, 2000-ben.

000T TRDel211050

Hockenheimi és silverstone-i sikere miatt Hamilton az esélyes, de a Ferrari új megoldással készül ellene. Button és Barrichello befutása hatalmas meglepetés lenne, az ifjú Piquet-é szintén, még ha legutóbb, Németországban második lett is, apja meg kétszeres győztes a Hungaroringen.

Ki nyeri a Magyar GP-t?

A különösen a kanyargós, technikás pályákon remek Felipe Massa megfoghatja Hamiltont, őt először intenék le elsőként Magyarországon.

A BMW-k szintén pályázhatnak az élre, Robert Kubica alig két hónappal ezelőtt, Kanadában már győzött, és csapattársa, Nick Heidfeld is egyre erősebbnek tűnik.

Mini esélylatolgatásunk után önöknek annyi dolguk van, szavazzanak, mondják meg, ki nyeri az idei Forma-1-es Magyar Nagydíjat.