Üdvözlünk a győzelem világában!

2008.08.04. 14:57
Négy pilóta ünnepelte első F1-es futamgyőzelmét a Hungaroringen. Legutóbb, vasárnap a mclarenes Heikki Kovalainen. Előtte Jenson Button és két későbbi világbajnok örülhetett.

Első Forma-1-es futamát nyerte a vasárnapi Magyar Nagydíjon Heikki Kovalainen. Ő a negyedik versenyző, aki a Hungaroringen örülhetett először.

A sort Damon Hill nyitotta 15 évvel ezelőtt, amikor 1993-ban Williams-Renault-jával ünnepelt. Tíz évet kellett várni a következőre: Fernando Alonso 2003-ban gyári Renault-ban végzett az élen.

”Sosem fogom elfelejteni az első sikeremet, megszereztem a pole pozíciót, másnap életemben először győztem” – emlékezett a spanyol most hétvégén.

kovalainen

2006 Jenson Button éve lett, az esős káoszversenyen az Hondával örülhetett. A 28 éves pilóta azóta sem tudott ismételni, Hill és Alonso igen, előbbi egyszer, utóbbi – eddig – kétszer nyert világbajnokságot.

Heikki Kovalainen a ferraris Felipe Massától örökölte az első helyet, amikor a brazil kocsijának motorja vezető pozícióban, alig három körrel a vége előtt ment tönkre.

A mclarenes csapatfőnöke, Ron Dennis a remekül hangzó ”Welcome to the world of winning, vagyis Üdvözlünk a győzelem világában” mondattal köszöntötte, ami a négy eset miatt akár a Hungaroring jelszava is lehetne.