Kimi Raikkönen eltörte a szerelő lábát

2008.08.25. 11:54 Módosítva: 2008.08.25. 12:03
Nincs súlyos sérülése annak a Ferrari-szerelőnek, akit Kimi Raikkönen ütött el futam közben a boxban, Valenciában. A világbajnok elismeri, hogy hibázott, és sajnálja.

Megúszta lábtöréssel a Ferrari-szerelő, akit Kimi Raikkönen a depóban ütött el vasárnap, az Európa Nagydíjon. A világbajnok a futam 44. körében ment ki üzemanyagért, korán indult el, elhúzta a kocsijához rögzített csövet.

000T TRDV418985

”Nincs mit tagadni, túl hamar indultam el. Az én hibám volt, sajnos elütöttem a töltőembert” - idézte Raikkönent az autosport.com.

Pietro Timpinit hordágyra tették, a kórházban kiderült, nincs súlyos sérülése, de bal lábfejében eltört az egyik lábközépcsont, és nagyon megütötte a hátát. Vasárnap este visszautazhatott a csapattal Olaszországba.

A finn pilóta a baleset miatt az ötödik helyről hatodiknak esett vissza, de végül semmit nem számított a szerencsétlenség, mert két körrel később tönkrement a Ferrari motorja.

A világbajnokságban így hét ponttal csapattársa, a Valenciában győztes Felipe Massa mögé esett vissza, a vezető Lewis Hamiltontól 13 ponttal van lemaradva.

Hat futama van, hogy hátrányát ledolgozza, és ugyanúgy bízik benne, hogy sikerül, mint eddig: ”Rendben vagyok, a hétvége nem alakult jól, de történt már ilyen. A bajnokságban kicsit visszaestünk, de ha rendbe tudjuk hozni a dolgokat, van esélyünk visszakapaszkodni. Tudjuk, mik a gondok, legközelebb újra próbálkozunk.”

Raikkönen 4 hónapja nem nyert futamot, idén még mindig csak két győzelemnél tart, Massa már négynél. Spanyolországban ugyanaz a motorprobléma jöhetett elő nála, mint csapattársánál a Hungaroringen, amikor három fordulóval a vége előtt füstölt el a gép.

A Ferrarinál egyelőre nem tudják, mi a gond, a következő teszten igyekeznek választ találni és megoldani Raikkönen időmérő-problémáit. A finn Valenciában is csak a 4. helyről rajtolhatott, emiatt szerinte csak a dobogóért hajthatott a versenyen.