Kimi Raikkönent lefokozhatja a Ferrari

2008.08.27. 22:07
Felipe Massa mögé szorulhat az olasz csapatnál a világbajnok, ha nem szedi össze magát, és az utolsó, döntő futamok előtt is le lesz maradva pontszámban a braziltól.

Második pilótának minősítheti vissza Kimi Raikkönent a Ferrari, ha a világbajnokság hajrájában hátrányba kerül márkatársa, Felipe Massa mögött, ismerte el Stefano Domenicali csapatfőnök a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

A menedzser a jelenleg hét ponttal jobb Massát dícsérte legutóbbi, valenciai győzelme után: ”Felipe sorozata Bahreinben indult, erős, határozott, tanulni akar és a részletekre is oda tud figyelni. Még gyorsabb lesz, mert már kiegyensúlyozott és remek versenyritmusba került”.

raikonnenmassa

Raikkönen csak kettőt, a brazil az eddigi 12 futamból 4-et nyert meg, azért nem ötöt, mert a Hungaroringen három körrel a leintés előtt robbant le a motorja, vezető pozícióban.

”Egyértelműen képes megnyerni a világbajnokságot, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy versenyképes autót adjunk alá, neki meg, hogy olyan aggresszív legyen, mint Valenciában. Elég érett már a győzelemhez, elbírja a nyomást” – magyarázta Domenicali.

Hat nagydíj van még a befejezésig, de ha arra kerül a sor, a Ferrarinál nem esnek kétségbe, a világbajnokot lefokozzák: ”Szükség esetén Kimi segíteni fog Felipének, már az év elején megbeszéltük ezt. De várjunk még, hogyan alakulnak a dolgok”.

A finn az utóbbi három GP-n mindig Massa mögül, kétszer a 6., egyszer a 4. helyről tudott rajtolni, az időmérőn nincs összhangban az autóval, ráadásul vasárnap, az Európa Nagydíjon is hibázott, majd szerencsétlenül kiesett.

”Nem fekszik neki, ahogy a kocsi a kanyarokban viselkedik, keményebben szeret vezetni, és ez gátolja a sebességét. A csapat feladata, hogy ezt megoldja” - árulta el a probléma okát a csapatvezető.

Raikkönen nem esett kétségbe, tavaly két futam alatt dolgozott le 17 pont hátrányt Lewis Hamiltonnal szemben, bízik benne, hogy idén is sikerül majd visszakapaszkodnia.