Árpád
-2 °C
4 °C

A Forma-1-pilóták nem értik a szabályokat

2008.09.12. 14:23 Módosítva: 2008-09-12 14:36:22
A pályaelhagyással megszerzett előny visszaadásának módjára kíváncsiak a pilóták az Olasz Nagydíj péntek esti, versenyzői eligazításán. A Lewis Hamilton-ügy tovább gyűrűzik.

A pályalevágási szabályok értelmezését kérik a pilóták az Olasz Nagydíj péntek esti versenyzői megbeszélésén, miután Lewis Hamiltont megbüntették manővere miatt a legutóbbi, belgiumi futamon.

“A pénteki versenyzői eligazításon kérni fogjuk, hogy tisztázzák az érvényes szabályokat” – idézte a monzai sajtótájékoztatón nyilatkozó David Coulthardot az Independent weboldala.

Az angol pilóta győzött Spában, de a befutó után visszamenőleg 25 másodpercet adtak eredményéhez, a harmadik helyre sorolták. A felügyelők azt kifogásolták, hogy előnyt szerzett, amikor megpróbálta előzni Kimi Raikkönent.

A mclarenes a menekülőúton tért vissza az aszfaltra, a világbajnokot elengedte, de szinte azonnal vissza is előzte.

Pilótatársai szerint vétkes, de a publikus előírás – ”nem szerezhet előnyt” – értelmezése nincs részletezve, ezt fogja megtenni Charlie Whiting, az FIA technikai szakembere és futamigazgatója.

Hamilton istállója fellebbezett, igen bonyolult ügyét szeptember 22-én tárgyalja az FIA fellebbviteli bírósága, feltéve, ha a McLaren beadványát elfogadják.

Utóbbi valószínű, de a döntés annyira összetett lehet, hogy csak találgatni lehet, Hamilton visszakapja-e győzelmét vagy nem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?