Vettel: Tökösek voltunk, lenyomtuk őket

2008.09.15. 09:09 Módosítva: 2008.09.15. 09:11
Az volt Minardi csapatnaknak nyerte első futamát és szerezte első pole pozícióját az Olasz Nagydíjon taroló legfiatalabb Forma-1-es győztes, Sebastian Vettel. Vasárnapig az istálló még dobogón sem állt soha.

Megszólalni is alig tudott első futamgyőzelme után az Olasz Nagydíj sajtótájékoztatóján Sebastian Vettel. A 21 éves Toro Rosso-pilóta sikerére senki nem számított, de miután szombaton a Forma-1 történetének legfiatalabb pole pozíciós pilótája lett, vasárnap a legifjabb futamnyertes címet is elvette Fernando Alonsótól.

”Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a szerelőim úgy ültettek be a kocsiba, hogy semmisítsem meg az ellenfeleket. Pokolian nyomtam neki, elég tökösek voltunk, és nyertünk” – nyilatkozta Vettel az eredményhirdetés után.

000T TRDV423900

Kívülről nézve nem volt túl nehéz dolga, a rajtnál elhúzott a többiektől, és csak a tankolásai közötti náhány körben találkozott velük újra, mielőtt visszaállt az élre, és befutott elsőként.

”A kulcs az volt, hogy a pole pozícióból indulva én láttam, a többiek meg nem. Tökéletes hétvége lett, első rajthely, győzelem. Nem is tudom, mit mondjak, ki gondolta volna ezt?” – mondta a 21 éves és 73 napos tehetség, aki Alonsónak a 2003-as Magyar GP-n elért rekordját döntötte meg. A spanyol akkor 22 éves és néhány napos volt.

Vettel szenzációsan vezetett a nagy esőben, a száradó és a majdnem teljesen tiszta aszfalton is, állítja, ez volt élete legjobb napja.

A Toro Rossé is, biztosan: a három éve a Minardiból, Baumgartner Zsolt excsapatából a Red Bull tőkéjével alakult istálló első pole pozícióját, első dobogós helyét és első győzelmét szerezte Vettellel.

A befektető milliárdos Dietrich Mateschitz jóval nagyobb költségvetésű másik csapatától, a Red Bull Racingtől várta a sikert, de azt végül az exklasszis Gerhard Berger gárdája hozta meg neki.

Sebastian Vettelt sokan már évek óta az új Michael Schumacherként emlegetik, úgy tűnik, elkezdte bizonyítani, hogy igazuk volt azoknak, akik bíztak benne.